Громада вшанувала пам'ять захисників України

29 серпня у Лубенській громаді, як і всюди в країні, вшановують пам'ять захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, за суверенітет і територіальну цілісність України. З цієї нагоди об 11 годині ранку, у парку ім. Донченка відбувся невеликий мітинг-реквієм за участю керівництва громади, військовослужбовців, громадськості та духовенства, членів родин загиблих героїв.

У сторінки історії української незалежності та державотворення назавжди вписано трагічну дату - серпневі дні 2014 року, коли припав пік Іловайської трагедії, а в результаті протистояння російським військам українські збройні підрозділи потрапили у вороже оточення. Символікою цього дня є квітка соняшника, адже в серпні 2014 року на полях саме із цією рослиною полягло багато українських воїнів. Тож багато присутніх прийшли вшанувати захисників та захисниць України саме з квіткою соняшника.

У промові Лубенського міського голови Олександра Грицаєнка йшлося про те, що з 2014-го року загинуло вже 52 наших земляків, а з початком повномасштабного вторгнення росії на територію держави ми втратили 17 героїв, які віддали життя за мир та спокій, територіальну цілісність та суверенітет нашої держави. Олександр Петрович також висловив сподівання, що ці важкі втрати не були марними, адже невдовзі ми обов’язково святкуватимемо таку довгоочікувану перемогу та всі разом відбудуємо Україну, відродимо міста та села.

До слова долучився голова Лубенської РВА Сергій Сіряченко та командир добровольчого формування №1 Віктор Сивуха.

Під час заходу згадали кожного земляка-захисника поіменно, хто поклав життя у боротьбі з ворогом та вічно житиме у наших спогадах. Пам’ять про полеглих захисників вшановано хвилиною мовчання, а молебень за загиблими на чолі з настоятелем церкви Всіх Святих, протоієреєм о. Георгієм, відправили благочинний Лубенського округу, протоієрей Володимир та протоієрей Іван.

До пам’ятного знака, що встановлено на честь наших земляків-героїв у дитячому парку ім. Донченка в Лубнах, було покладено живі квіти.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови