Відбулася серпнева педагогічна онлайн-конференція

«Освіта Лубенської громади в час нових викликів: досвід, цінності й можливості», - саме під таким мотто 29 серпня відбулася серпнева педагогічна онлайн-конференція. Освітяни підбили підсумки попереднього навчального року.

«Ранок 24 лютого 2022 року приніс страшне потрясіння нашому народові. Повномасштабне вторгнення військ російської федерації позначилося на кожній українській родині і внесло непередбачувані корективи в роботу кожного закладу освіти. З перших днів російської агресії  освітяни нашої громади, організовуючи дистанційне навчання, активно долучилися також до допомоги Збройним Силам України  та вимушено переміщеним співгромадянам. Колективами зібрано тисячі кілограмів харчових продуктів, засобів особистої гігієни, одягу, предметів побуту. Педагоги  самі стали волонтерами та допомагали на пунктах гуманітарної допомоги. В окремих закладах працювали їдальні й забезпечували харчуванням захисників і вимушено переміщених осіб.

Освітяни сплели сотні метрів маскувальних сіток, пошиті маскувальні костюми, халати й прапори, виготовлено елементи споряджень, «їжаки» для блокпостів. Відчутною була й залишається фінансова підтримка ЗСУ: педагоги перераховували одно- і дводенні заробітки, долучалися до збору коштів благодійних фондів Працівники закладів освіти неодноразово брали участь в акції «Здай кров - врятуй життя»; активно долучали до благодійної діяльності батьків та учнів, проводили музично-спортивні свята та розваги для дітей-переселенців.Трудові колективи освітян легко відгукуються в будь-який час доби на заклики щодо приймання в громаді евакуйованих мешканців регіонів, де відбуваються бойові зіткнення з агресором», - зазначив у своєму виступі начальник Управління освіти виконавчого комітету Лубенської міської ради Мирослав Костенко.

Звертаючись до освітян, Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко наголосив на необхідності створення у закладах освіти безпечних умов для учнів, вихованців та персоналу. З цією метою міська рада спрямувала відповідний фінансовий ресурс. Ефективність його використання залежить від зусиль керівників закладів та оперативної координації з боку Управління освіти.

У роботі конференції також узяли участь директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко, очільники структурних підрозділів Луганського національного університету імені Тараса Шевченка, представники районних управлінь ДСНС та Держпродспоживслужби, керівники лубенських фахових коледжів, закладів загальної середньої, дошкільної та позашкільної освіти, представники профспілкових організацій і трудових колективів освітян громади.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови