Пам'яті письменниці Н.Хоменко

30 серпня у Лубенській міській бібліотеці для дорослих ім. Володимира Леонтовича відбувся вечір-спогад про Надію Хоменко – лубенську письменницю, члена спілки письменників, які виповнилося 110 років з дня народження. Вона авторка багатьох поетичних та прозових творів.

Маючи невгамовну натуру, Надія Хоменко багато мандрувала та певно Лубенський край був для неї найліпшим, тут добре жилося та плідно працювалось.

Свого часу Володимир Малик згадував Надію Хоменко, як доброзичливу і делікатну, людяну й щиру особистість, яка своїм дзвінким голосом зачаровувала співрозмовника.

Натхненно читав вірші Надії Хоменко та поділився своїми особистими спогадами про неї сучасний український літератор, поет, член Національної спілки журналістів України, редактор-засновник історико-краєзнавчої та літературно – мистецької газети «Ріднокрай», член літературного об’єднання ім. Олеся Донченка, переможець численних літературних премій Олександр Печора.

Знаний краєзнавець Сергій Швецов у своєму виступі наголосив на історичних фактах про наше місто, що гармонійно вплелися в художні твори Надії Хоменко.

Ще один краєзнавець Іван Лисенко підкреслив пісенність поезій Надії Хоменко та подарував платівку з піснями поетеси.

Присутні мали можливість переглянути світлини особистих речей Надії Хоменко, які зберігаються у Лубенському краєзнавчому музеї ім. Гната Стелецького. Науковий працівник цього музею Тетяна Сафронова зачитала листи до Надії Хоменко від юних шанувальників її творчості.

Редактор газети «Хлібороб» Олег Гаврильченко свого часу мав нагоду побувати в гостях у Надії Хоменко. Про її талант та скромність Гаврильченко і говорив на зустрічі.

Задушевно читала вірші Надії Хоменко учениця школи №1 Єлизавета Давиденко.

Увазі користувачів в читальній залі представлена книжкова виставка-портрет «Квіти залишаються».

Одна із книг Надії Хоменко називається «Квіти залишаються», отож особливого шарму зібранню додавав прикрашений квітами зал, пам’ять про письменницю залишається нев’янучими квіти її поезії.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови