Друзі зустрілися у Скерневіце

Війна дала нам – українцям по-справжньому зрозуміти, хто є справжній друг. І вже ні в кого не залишилося сумнівів, що у Польщі живуть справжні вірні й надійні друзі. Черговим свідченням цьому стало запрошення від нашого польського  міста-побратима Скерневіце взяти участь у традиційному осінньому Святі  Квітів, Фруктів та Овочів.

Запрошення отримали офіційна делегація Лубенської територіальної громади (у складі керуючого справами виконавчого комітету Юлії Білокінь та депутатів міської ради Лідії Різуненко, Ірини Подфедько та Яни Можчіль) та делегація учнів і вчителі лубенських навчальних закладів.

Перш за все, офіційна делегація Лубен подякувала Президенту Скерневіце пану Кшиштофу Яжджику, його колегам та всім мешканцям Скерневіце за підтримку, гуманітарні вантажі, що їх вони неодноразово надавали лубенцям впродовж цього важкого року. На знак поваги й згадку передали подарунки-сувеніри та картину лубенця, митця Володимира Пашкевича.

Весь час перебування наших делегацій у Польщі – це час вияву дружби, щирої дідтримки і допомоги. Не лише самі мешканці Скерневіце всіляко висловлювали слова підтримки, а й делегації інших міст-партнерів, що завітали на свято до наших польських друзів. Так громада німецького міста Гера, що також завітала на свято до Польщі, зібрала й передала для міста п’ять тисяч євро на підтримку наших Збройних Сил та потреби громади.

Разом з польськими друзями обидві делегації мали змогу познайомитися з містом, його історією і, звичайно, насолодитися всіма барвами й смаками Фестивалю Квітів, Фруктів та Овочів.

Чимало вражень і нових друзів отримали й юні лубенці.

Наші тісні зв’язки тривають вже не один рік. І ми впевнені, що відразу після нашої повної і остаточної Перемоги ми обов’язково зберемо всіх друзів, що були з нами у ці важкі часи, на гостинній лубенській землі. І дуже сподіваємося, що ця зустріч не забариться.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови