Освята у студенти ЛНУ ім.Т. Шевченка

15 вересня у кінотеатрі «Київська Русь» відбувся урочистий захід з нагоди початку нового 2022-2023 навчального року та посвяти першокурсників у студенти ЛНУ імені Тараса Шевченка.

Говорячи про Луганський національний університет ім. Тараса Шевченка, слід зазначити, що він є одним з найстаріших і найсучасніших закладів вищої освіти України. Двічі успішно пройшов процедуру зовнішнього оцінювання Європейською асоціацією університетів та підтвердив статус європейського університету, лідер дистанційної освіти в Україні та спортивних досягнень на Олімпійських іграх: протягом 1964 – 2022 рр. Має завершену систему ступеневої освіти, понад 250 спеціальностей, освітніх програм, професій за освітніми рівнями кваліфікований робітник, фаховий молодший бакалавр, бакалавр, магістр, доктор філософії, доктор наук. Крім того, університет є партнером 67 закордонних закладів вищої освіти з 21 країни, забезпечує діяльність 26 міжнародних організацій.

Він гідно пройшов свій шлях, довжиною в 101 рік. Викладацький колектив пишається тим, що ВУЗ в усі часи був і залишається незламним і послідовним провідником української національної ідеї: і в роки сталінських репресій, коли було знищено українську наукову еліту, і під час двох евакуацій у часи Другої світової війни. Пережив він важкий 2014-й рік, коли була анексована частина території України, а частина окупована російсько-терористичними угрупуваннями, не здається і тепер, коли нашу землю охопила повномасштабна війна. Сьогодні шевченківці змушені знову покинути рідні стіни, і ось викладацький склад знайшов свою гідну нішу на гостинній Лубенщині. Університет - партнер 67 закордонних закладів вищої освіти з 21 країни, забезпечує діяльність 26 міжнародних організацій.

Проте увага присутніх цього дня була прикута, звісно ж, до першокурсників, адже це дуже важлива подія для юнаків та дівчат, які робитимуть перші кроки на шляху до навчання та науки.

З визначною подією всю освітянську родину, причетну до свята, привітав Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко та голова районної ради Тетяна Качаненко. Зокрема Олександр Петрович низько вклонився професорсько-викладацькому складу Луганського університету, висловив свою глибоку шану та повагу за дух незламності, патріотизм та відданість справі розвитку національної освіти. Також він висловив сподівання, що започаткована співпраця нашої громади з одним із кращих ВУЗів стане гарним та вдалим початком на шляху до розвитку вищої освіти на Лубенщині.

З вітальним словом до молоді звернулися голова вченої ради університету, академік Національної академії педагогічних наук України, доктор педагогічних наук, професор Віталій Курило та ректорка Луганського національного університету ім.Тараса Шевченка, доктор педагогічних наук, професор Олена Караман.

Значущості урочистому заходу додала присутність почесних гостей з області - начальника Полтавського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Едуарда Бородая та виконувача обов’язків директора Департаменту освіти і науки Полтавської обласної військової адміністрації, директора Полтавської академії неперервної освіти ім.М.В. Остроградського Віталія Зелюка, які привітали нових студентів.

Для нової плеяди студентів звучали вітальні адреси у відеозаписі від заступника керівника Офісу Президента України Олексія Дніпрова, від адміністрації ВУЗу та інших поважних особистостей.

Цілком природно, що протягом урочистостей неодноразово згадувалася постать Великого Кобзаря, чиє ім’я носить університет. А відтак, студентам Аполінарії Алефіренко та Дмитру Лісному надали почесне право покласти квіти до пам’ятника Т.Г.Шевченку в Лубнах.

Хвилиною мовчання вшанували героїв, які загинули за мир на рідній землі, серед яких було чимало і вихованців та випускників вишу.

Окрасою урочистостей у кінотеатрі стали мистецькі виступи кращих творчих колективів громади: ансамблю народних інструментів «Посулля» Лубенської мистецької школи, Віталія Циганника та співака Юрія Іванченка, ансамблю народних інструментів та інших.

По-справжньому вразили виступи й самобутніх студентів, педагогів та випускників Луганського університету: лауреата міжнародних конкурсів, фіналістки вокального шоу «Х-фактор», викладача кафедри музичного мистецтва та хореографії інституту культури і мистецтв, солістки Полтавської обласної філармонії Лариси Борисенко, магістрантки Інституту культури і мистецтв Луганського національного університету імені Тараса Шевченка Поліни Янковець, Народного артиста України, доцента кафедри музичного мистецтва та хореографії Луганського національного університету імені Тараса Шевченка, артиста Полтавського академічного симфонічного оркестру Юрія Кириченка, Лауреата 1 премії Міжнародного фестивалю мистецтв «Столиця запрошує», учасника шоу "Голос Країни- 2013", переможця найвідомішого вокального шоу Х-Фактор у 2014 році, лауреата міжнародного вокального фестивалю «Слов’янський Базар 2019» - Дмитра Бабака та інших учасників святкового заходу.

Тож після освяти першокурсників у студенти та вручення їм значків з гербом університету, молоде поповнення гостинно прийняли до великої родини ЛНУ імені Тараса Шевченка. Після перемоги їм, висококваліфікованим та конкурентоспроможним фахівцям, відбудовувати нашу країну. Тож щасливого почину!

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови