Відкриття збірної виставки художників Лубенщини

15 вересня у галереї образотворчого мистецтва відбулося відкриття збірної виставки художників Лубенщини з нагоди Дня міста, участь у якій взяла секретар міської ради Маргарита Комарова, кращі майстри пензля Лубенщини, гості та поціновувачі мистецтва.

З нагоди відкриття виставки, присвяченої до Дня міста, свої роботи представило понад 30 майстрів, серед яких 6 членів НСХУ та 3 - члени НСАУ.

Мотивами їхніх робіт є сюжети, наповнені духом патріотизму, що оспівують незламність нашого народу та прагненням якнайшвидшої перемоги, а також патріотичною тематикою любові до рідного міста.

Як свідчили представлені роботи, художники Лубенщини не залишаються осторонь трагічних подій для нашої країни та за допомогою власної творчості висловили свою позицію - це культурний опір агресору в інформаційному просторі. Саме завдяки їм було зібрано 36 тис. грн від продажу своїх картин на потреби ЗСУ.

Привітала авторів представлених полотен секретар міської ради Маргарита Комарова. Виступив перед аудиторією творчої еліти та гостями виставки начальник управління культури та мистецтв Юрій Литовченко, який побажав художникам подальших творчих перемог та натхнення.

Приємним моментом стало вручення для фондів Лубенського краєзнавчого музею ім.Г.Стеллецького каталогів «Спілка. Полудень віку». Цю місію виконав художник Володимир Мірошніченко за дорученням голови Полтавської обласної організації Національної спілки художників України, Заслуженого діяча мистецтв України Юрія Самойленка, який не зміг особисто приїхати до Лубен. Крім того, Володимир Мірошніченко подарував до свята й власну роботу під назвою «На околиці Ісківців». Ще один презент надійшов і від нашого земляка, член НСХУ Серафима Чаркіна. Це чудове полотно «Великий концерт», що доповнить колекцію музею. А дружина Олександра Рогозного, який відійшов у вічність, передала колективу працівників музею частину робіт  талановитого живописця.

Викладач Лубенської мистецької школи управління культури та мистецтв Ганна Василенко подарувала поціновувачам мистецтва чудовий супровід заходу, а випускниця Харківської дитячої школи мистецтв Юлія Веретельникова виконала вокальну композицію, створивши відповідний настрій.

Після закінчення офіційної частини усіх присутніх запросили до виставкових залів галереї для перегляду представлених картин. У малій залі галереї експонувалися роботи наших майстрів народної творчості.

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови