Вклонилися пам'ятникам та братським могилам

16 вересня з 08.30 ранку  у центрі Лубен та в усіх мікрорайонах міста відбулися мітинги, покладання квітів до пам'ятників, пам'ятних знаків, меморіальних дощок та братських могил з нагоди 79-ї річниці вигнання нацистських окупантів з Лубенщини у Другій світовій війні.

Участь у ранкових мітингах, присвячених Дню міста, взяв Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко, перший заступник міського голови Олег Соболєв, заступники міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ірина Харченко, Світлана Бредун, Олександр Діденко, секретар міської ради Маргарита Комарова, керуючий справами виконавчого комітету Юлія Білокінь, а також керівники управлінь та відділів органів самоврядування, депутати, члени виконкому, спеціалісти сектору по роботі з органами самоорганізації населення, громадськість.

У центрі Лубен та в усіх мікрорайонах міста, де знаходяться пам’ятники чи пам’ятні знаки, покладено живі квіти та хвилиною мовчання вшановано пам’ять героїв-визволителів.

Такі ж церемонії до чергової річниці нашої історичної пам’яті відбулися на територіях сільських населених пунктів (за окремим планом) за участю представників влади, сільських старост та представників громадськості.

О 10 годині на Площі слави громада долучилася до проведення мітингу-реквієму з нагоди 79-ї річниці вигнання нацистських окупантів з Лубенщини у Другій світовій війні. Перед присутніми виступив Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко та голова ради ветеранів міста Олексій Пивовар. У промові очільника нашої громади  йшлося про важливість збереження пам’яті  про жертв та загиблих у  полум’яні роки минулої війни та проводилася паралель з подіями повномасштабного вторгнення росії на територію нашої держави, руйнуваннями і жертвами, що їх несе за собою будь-яка агресія та про необхідність відновлення миру в Україні. Адже за мир 79 років тому наш народ сплатив надзвичайно високу і страшну ціну – близько 9 мільйонів життів  земляків. Україна пам’ятає та ніколи не забуде тих, хто віддав своє життя, свою землю від загарбників.  Добра пам’ять про вас завжди буде жити в наших серцях.

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови