Відбулося засідання спостережної комісії

9 лютого відбулося засідання спостережної комісії при виконавчому комітеті Лубенської міської ради Лубенського району Полтавської області, на якому затверджено персональний склад спостережної комісії та призначено голову.

Таке рішення, як повідомила керуюча справами виконавчого комітету, голова спостережної комісії Юлія Білокінь, затверджено виконавчим комітетом від 27 січня 2021 року № 9, з метою забезпечення діяльності Лубенської міської ради та її виконавчих органів, керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні».

 Секретар спостережної комісії Світлана Іванченко доповіла про роботу комісії у 2021 р. та наголосила, що для громади важливо співпрацювати з трудовими колективами, органами внутрішніх справ, установами та організаціями Лубенщини у напрямі попередження рецидивів злочинів, організації та здійснення громадського контролю за дотриманням прав та основних свобод і законних інтересів засуджених осіб та осіб, звільнених від відбування покарань.

Голова спостережної комісії Юлія Білокінь запропонувала затвердити план роботи на поточний рік і довела до відома присутніх графік особистого прийому осіб, звільнених із місць позбавлення волі головою та секретарем спостережної комісії. Разом із тим вона зазначила, що з утворенням Лубенської територіальної громади повноваження спостережної комісії розповсюджуються і на сільські населені пункти. Тому необхідно налагодити плідну співпрацю зі старостами та довести до їхнього відома межі повноважень спостережної комісії.

На засіданні спостережної комісії була присутня заступниця начальника Лубенського МРВ «Центр пробації» у Полтавській області, майор внутрішньої служби Вікторія Нестеренко, яка відзначила належну співпрацю служби пробацї з Лубенським міським центром соціальних служб (директор Віктор Цимбал) щодо надання соціальних послуг, проведення профілактичної та виховної роботи з особами, звільненими із місць позбавлення волі, їхньої подальшої соціальної адаптації і реабілітації.

На завершення засідання Юлія Білокінь побажала усім плідної роботи та творчого, професійного виконання намічених планів у такій важливій і необхідній для громади Лубенщини роботі.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови