У міськвиконкомі започаткували творчий проєкт до 100-річчя від Дня народження В. Малика

11 лютого відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю виконавчого комітету спільно з редакцією радіомовлення «Радіо-Лубни» та управлінням освіти започатковує цикл передач, присвячених 100 –річчю з Дня народження В. Малика.

Почути уривки з різних творів нашого всесвітньо відомого письменника у виконанні учнів та вчителів загальноосвітніх шкіл Лубенщини можна буде у передачах місцевого радіомовлення.

 21 лютого минає сторіччя від Дня народження геніального українського письменника, автора пригодницьких та історичних творів, багато з яких перекладено іноземними мовами.

Як відомо, найбільше Володимира Кириловича знають як автора історичних романів. Серед них найпопулярніші тетралогія «Таємний посол» (до якого входять романи «Посол Урус-шайтана» (1968 р.), «Фірман султана» (1969 р.), «Чорний вершник» (1976 р.) і «Шовковий шнурок» (1977 р.)., романи «Князь Кий» (1982 р.), «Чумацький шлях», «Горить свіча», «Черлені щити» (1985 р.) та останній роман «Князь Ігор. Слово о полку Ігоревім».

За романи «Посол Урус-шайтана», «Шовковий шнурок» та «Князь Кий» В. Малик був удостоєний літературної премії Лесі Українки 1983 року.

З метою вшанування пам’яті про геніального письменника, який свого часу жив і творив у Лубнах та з нагоди відзначення 100- річчя від Дня його народження, відділом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю виконавчого комітету (начальник Віта Коваленко) спільно з редакцією радіомовлення «Радіо-Лубни» (в.о. головного редактора Віталій Пожар) та управлінням освіти(начальник Мирослав Костенко) започатковано постійну рубрику на КУМРМ «Радіо-Лубни», де звучатимуть уривки з різних творів нашого українського Дюма. Долучитися до «маликових читань» можна усім бажаючим учням та викладачам, прихильникам творчості майстра слова.

Звертатися за адресою: вул. Я. Мудрого, 33, каб. 305-311, (тел.:095-676-09-06, 099-764-65-25).

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю виконавчого комітету щиро дякує за співпрацю управлінню освіти, міському методичному кабінету, адміністраціям, викладачам та учням загальноосвітніх шкіл Лубенщини за активну участь у творчому проєкті.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови