Освітяни гідно тримають свій фронт!

Напередодні свята працівників освіти Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко зустрівся з керівниками та представниками загальноосвітніх закладів громади, учителями, методистами - усіма, хто забезпечує освітній процес. Сьогодні  в системі галузі це 1592 справжніх фахівців своєї справи, мудрих наставників, викладачів, із них педагогічних працівників – 871.

Нині, не дивлячись на досить важкий для нашої держави період, вони продовжують тримати власний стрій в умовах постійних повітряних тривог, змушені переформатовувати стиль навчально-виховного процесу, демонструючи витривалість та гнучкість, приймаючи ще більші виклики часу та вдаючись до непопулярних рішень, розв’язуючи надскладні завдання та тримаючи освітній фронт.

Саме освітяни нашої громади з перших днів початку повномасштабного вторгнення росії на територію України стали в перші ряди волонтерів, організувавши у стінах навчальних закладів пункти тимчасового прихистку для вимушено переміщених осіб з інших, постраждалих через військові дії областей, організовуючи харчування, збираючи гуманітарну допомогу для потреб ЗСУ, всіляко підтримуючи військових територіальної оборони, проводячи благодійні ярмарки та заробляючи таким чином кошти для закупівлі найнеобхідніших речей, військового спорядження чи одягу, медикаментів для наших захисників тощо. Як результат, саме учнівсько-викладацькі колективи громади зібрали понад 150 тис. грн для потреб фронту та продовжують поєднувати навчально-виховний процес з активною волонтерською діяльністю задля спільної перемоги.

Саме про це вів мову Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко з освітянами напередодні їхнього професійного свята, відзначивши злагоджену роботу галузі, що триває у різних формах: он- та офлайн режимі, а в перервах знову добрі справи волонтерства, що не припиняються, а лише набирають обертів. Крім того, освіту Лубенщини вдалося підсилити вищою школою, відкривши на території громади філіал Луганського педагогічного університету, де вже навчається молодь Посулля та підвищують свій професійний рівень учителі.

Слова вітання напередодні Дня працівників освіти звучали від секретаря міської ради Маргарити Комарової, начальника управління освіти Мирослава Костенка, голів районної та міської профспілок працівників освіти України Людмили Грицаєнко та Людмили Масько.

Завдяки злагодженій роботі управління освіти та влади громади продовжуються давні міжнародні зв’язки із закордонними країнами - партнерами. Нещодавно делегація освітян укотре відвідала польське місто Скерневіце, постійно триває тісний контакт з друзями із Раунхайму (Німеччина) та іншими. Тож Олександр Петрович подякував присутнім за самовіддану працю, ентузіазм, патріотизм, привітав з прийдешнім святом, а також разом з начальником управління освіти Мирославом Костенком відзначив винуватців події.

А відтак, враховуючи багаторічну сумлінну працю, вагомий внесок у розвиток галузі освіти Лубенської територіальної громади, високі показники у роботі з учнями за результатами Національного мультипредметного тесту та з нагоди професійного свята – Дня працівників освіти, грамотами виконавчого комітету Лубенської міської ради нагороджено:

Світлану Гулегу - вчителя математики Лубенського закладу загальної середньої освіти № 4

Олену Нехань - вчителя математики Лубенської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 6

Наталію Антоненко - вчителя історії Лубенської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 6

Анатолія Савенкова - директора, вчителя історії Опорного закладу «Засульський ліцей Лубенської міської ради Лубенського району Полтавської області»

Серед колективів, відзначених за значну роботу з підтримки Збройних Сил України, підрозділів територіальної оборони, добровольчих формувань Лубенської територіальної громади, надання допомоги внутрішньо переміщеним особам та з нагоди професійного свята – Дня працівників освіти, подяками виконавчого комітету Лубенської міської ради, колективи:

Лубенської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 (директор Сергієнко Т.Г.);

Лубенської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 6 (директор Деркач Л.А.);

Лубенської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 10 (директор Іщенко О.В.);

Опорного закладу «Засульський ліцей» (директор Савенков А.О.);

Новаківського закладу дошкільної освіти «Сонечко» (директор Григорʼєва Н.О.);

Лубенського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 4 (директор Коробицька С.Е.);

Лубенської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №8 (директор Юрченко А.С.);

Дитячо-юнацької спортивної школи м.Лубни (директор Семенець О.В.);

Пісківського закладу дошкільної освіти «Лісова казка» (директор Тараненко-Ільїна В.І.).

Після урочистих святкових миттєвостей, які освітянам випадають не часто, надто у воєнний період, присутні зробили спільне фото на згадку про свій черговий професійний день, який у багатьох також мине, як звичайний трудовий будень.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови