Вітаємо бібліотекарів громади!

Шановні працівники бібліотек Лубенської громади!

Традиційно 30 вересня відзначається Всеукраїнський день бібліотек. Свято встановлено в Україні Указом Президента України від 14.05.1998 р. № 471/98, враховуючи великий внесок бібліотек України у розвиток вітчизняної освіти, науки і культури, необхідність дальшого підвищення їх ролі у житті суспільства.

Також це чудова нагода згадати й подякувати за клопітку працю та високу місію бібліотекарям Лубенської громади, володарям справжніх духовних скарбів, невичерпного джерела мудрості. Завдяки вам, вашим зусиллям, талантам, ініціативності, винахідливості сучасна книгозбірня нашої громади поєднує в собі освіту та інформування, надаючи доступ до свого фонду, та, крім цього, відкриває електронний ресурс для читачів.

Цьогоріч День бібліотек ми відзначаємо в умовах воєнного стану, тож сьогодні наші книгозбірні не лише обслуговують користувачів, проводять культурно-просвітницькі, цікаві тематичні заходи та акції, забезпечують мешканців громади, дітей і переселенців важливою інформацією, а й активно долучаються до волонтерської роботи, допомагають Збройним Силам України й внутрішньо переміщеним особам.

Як і всі свідомі громадяни, для потреб Армії наші бібліотекарі плетуть маскувальні сітки, шиють елементи військового спорядження, а разом з тим продовжують працювати, дивувати новинками, зберігають та поповнюють книжкові фонди. Адже подальший розвиток бібліотечної справи – це запорука розвитку ерудованого українського суспільства.

Тож у День професійного свята бажаю вам, шановні бібліотекарі, творчої наснаги, міцного здоров’я, натхнення, радості, щастя, добра і нових успіхів у вашій шляхетній просвітницькій справі, а також щасливих відкриттів і творчих успіхів, мирної праці задля Української держави та її майбутнього!

Із Всеукраїнським днем бібліотек!

 

З повагою

Лубенський міський голова                                             Олександр ГРИЦАЄНКО

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови