Вітаємо з Днем працівників освіти!

Шановні освітяни Лубенської громади!

Прийміть вітання з вашим професійним святом!

Професія вчителя одна з найшанованіших, найпочесніших та найвідповідальніших. Вона поєднує в собі мудрість і молодість душі, креативність і величезну енергію, доброту і суворість! Вашу працю неймовірно складно оцінити, особливо у період повномасштабної війни України з росією.

Сьогодні в нашій державі майже 860 тисяч освітян. А у загальноосвітніх закладах громади навчально-виховний процес тримається на плечах 1592 справжніх атлантів освітньої галузі. Це досвідчені педагоги, вихователі, майстри виробничого навчання, науково-педагогічні працівники і управлінці. Вони навчають і виховують гідне молоде покоління, викладають майбутню спеціальність, вчать добру, шляхетності, любити Батьківщину та бути її щирим патріотом.

Звісно, військові дії внесли свої корективи в сучасний навчальний процес, значно ускладнили його й змусили змінити модель та стиль освітнього процесу через постійні сигнали повітряних тривог та інші загрози. І саме освітяни Лубенщини стали мирним тилом, епіцентром волонтерської допомоги для тих громадян та школярів, які вимушені були залишити власні домівки. Чимало загальноосвітніх закладів з перших днів війни стали надійним прихистком, оазою гуманності, милосердя, дієвої допомоги та психологічної підтримки для багатьох наших земляків.

Новий 2022-2023-й навчальний рік розпочався, попри намагання ворога його зірвати та знищити мережу загальноосвітніх закладів країни. Отже, численні колективи освітніх закладів знов тримають стрій на передовій боротьби світла пізнання з темрявою невігластва. Отже, ви справжні воїни світла науки і знання!

Низький вам уклін за просвітницькі труди, за мудрість, терпіння, здатність кидати виклики сучасному світу і приймати їх, розв’язувати найскладніші завдання галузі та справлятися з усіма труднощами сьогодення. Завдяки повсякденній та відданій праці вчителів виростають мудрі, освічені, - справжні люди, здатні вільно мислити, ставити високі цілі та досягати їх, вірні сини та доньки своєї Батьківщини, які стають гордістю нашого міста, а сьогодні і її захистом від ворога.

Впевнений, що важкі часи випробувань минуть і навчальний процес повернеться у своє звичне русло, освітяни громади матимуть змогу спокійно працювати, а учні - навчатися у традиційних умовах, у мирі та безпеці.

У День професійного свята зичу усім вам, шановні освітяни громади, витримки, міцного здоров’я, миру і добробуту в ваших сім’ях, творчої енергії та людської поваги, натхнення та віри у своїх учнів на у світлий день!

З днем працівників освіти, шановні!

З повагою

Лубенський міський голова                               Олександр ГРИЦАЄНКО

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови