Авторська зустріч з поетом Миколою Шияном

Осіннього недільного дня у книгозбірні ім. В.Малика зібралися ті, хто шанує поезію, і кому цікаво було зазирнути до творчої майстерні земляка, нині - очільника літературної студії "Голос ветерана" м. Полтава.

Микола Шиян - автор книг "Мятежный путь", "Забытые грезы", його вірші друкувалися у колективних збірниках "Калинове гроно", "Сонячні перевесла", "Дзвінке перо Посулля", "Лубенський ужинок".

Цього дня на зустріч з читачами поет приніс книжкову новинку "Падіння в злети. Ужинок", яка вийшла в світ у полтавському видавництві   «АСМІ». Це друга книга поетичної трилогії. Перша («Засів») побачила світ 2006 року. Третя («Засіки») готується до друку.

Народився Микола Шиян в с.Михнівці Лубенського району. Атлет-професіонал. Один з найсильніших людей свого часу. Долав рубіж майстра спорту СРСР в трьох видах, ще у п’яти, рахуючи шахи, - кандидатський. Лауреат літературних премій "Українська мова - мова єднання" (в м.Одеса) та ім.В.Симоненка в м.Лубни. Активний учасник революції Гідності і російсько - української війни. Нині Микола Трохимович проживає у Полтаві. 27 жовтня він святкував своє 75-річчя, а вже 30 жовтня приїхав у милі серцю Лубни на зустріч із земляками.

Як поет і прозаїк Микола Шиян – цікава, колоритна особистість. Його життєвий шлях був непростим та тернистим. Його поезії народжувалися з болю та любові. Численні вірші з презентованої книги, які він читав, говорять про одне – він справжній УКРАЇНЕЦЬ! У свій час Левко Лук’яненко говорив про Миколу : «З таким побратимом і в вогонь, і в воду. Маючи таких синів, наша Батьківщина вистоїть в ці лихі роки, доки не прийде світове визнання її краси і сили».

Літератора вітали голова літературного об’єднання ім. О. Донченка Олександр Міщенко, земляки, учасники квартету "Гілея" Анатолій Супрун та Лариса Супрун, а також завідувач Михнівської сільської бібліотеки Лідія Марченко. Вони поділилися спогадами про спілкування з Миколою Трохимовичем та побажали йому нових творчих злетів у майбутньому. Зустріч минула на одному диханні та подарувала учасникам незабутні хвилини спілкування з віршованим словом Миколи Шияна, а бібліотекам Лубенської громади нову книгу «Падіння в злети:Ужинок» та сподівання на наступні зустрічі.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови