Лубенщина вшанувала воїнів- інтернаціоналістів

15 лютого у центрі Лубен відбувся мітинг та покладання квітів з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав. На мітингу був присутній Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко, секретар міської ради Маргарита Комарова, керуюча справами виконкому Юлія Білокінь, заступник голови районної ради Олександр Циганенко, керівник апарату РДА Олена Пірова, колишні воїни-афганці, очільники та представники громадських організацій, військовослужбовці.

 Щороку на цьому місці, біля пам'ятного знака на честь воїнів-інтернаціоналістів, Лубенська громада вшановує подвиг мужніх воїнів, які виконували свій священний обов’язок не лише в Афганістані, а й на території інших держав: у Чилі, Іспанії, Єгипті, В’єтнамі, Ефіопії, Сирії, Анголі, Мозамбіку на острові Куба та в інших «гарячих» точках.

До присутніх звернувся Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко, який зі словами глибокої поваги та шани говорив про подвиг тих, хто гідно виконав свою місію воїна-захисника, про земляків, які полягли, віддавши власне життя в Афганістані.

З метою вшанування громадян, які виконували військовий обов’язок на території інших держав, сприяння поліпшенню їх соціального захисту та з нагоди відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, Олександр Петрович вручив грамоти виконавчого комітету Лубенської міської ради багатьом лубенцям, колишнім афганцям, яких суспільство завжди вважатиме героями.

Колишні воїни-афганці були також відзначені грамотами районної ради, які вручив заступник голови районної ради Олександр Циганенко, керівник апарату РДА Олена Пірова нагородила грамотами від РДА,  а грамоти обласної ради з нагрудним знаком передала депутат обласної ради Наталія Сухонос.

Крім того, до побратимів, колишніх бойових товаришів звернулися голова Лубенської Спілки ветеранів Афганістану Валерій Биченко та заступник голови Лубенської асоціації ветеранів бойових дій, учасників АТО, інвалідів війни та ветеранів Афганіст Василь Каптєлий, які згадали і тих мужніх воїнів, які сьогодні несуть бойову службу у зоні АТО/ООС та гинуть за Україну.

Хвилиною мовчання вшанували полеглих захисників на території інших держав та поклали квіти до пам'ятного знака на честь воїнів-інтернаціоналістів.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови