Започатковано співпрацю з Програмою розвитку ООН

1 листопада у приміщенні виконавчого комітету Лубенської міської ради відбулася перша робоча зустріч працівників виконавчого комітету та представників найактивніших громадських організацій громади з фахівцем з мобілізації громад Програми з відновлення та розбудови миру ПРООН Емілем Коренєвим.Провів робочу зустріч перших заступник Лубенського міського голови Олег Соболєв, до обговорення приєдналися фахівці виконавчого комітету та Лубенського районного відділу поліції, а також представники ГО «Національна колегія економічної безпеки та захисту інвестицій», БО «БФ «Благодар життя», БО «БВ «Дефендер» та БО «БФ Гуманітарний ресурс України».

E ході робочої зустрічі пан Еміль коротко, але досить вичерпно, ознайомив присутніх з напрямками проєктних ініціатив Програми, можливостей та перспектив громад у результаті співпраці. За словами пана Еміля, одним із основних механізмів співпраці є створення робочих груп з громадської безпеки та соціальної згуртованості, які є не лише відкритими діалоговими платформами, але й консультативно-дорадчими органами, що дають змогу імплементувати рішення громади в програмні документи місцевої влади та поступово переходять від проєктного до програмного управління, спрямованого на сталі та якісні зміни. Представник Програми навів приклади успішно реалізованих громадами-партнерами проєктів, що викликало неабияку зацікавленість присутніх членів громадських організацій.

Під час зустрічі було досягнуто домовленості про співпрацю Лубенської територіальної громади з ПРООН, прийнято рішення про створення робочої групи як дорадчо-консультативного органу, визначено представника від громади, який буде координувати діяльність у рамках співпраці, та досягнуто попереднє розуміння щодо адвокаційної ролі робочої групи.

Під час жвавого і конструктивного обговорення представниками громадськості було озвучено попередні ідеї щодо міні-ініціатив, які надалі будуть доопрацьовані і оформлені у вигляді проєктних заявок. Емілем Коренєвим було анонсовано створення профілю громади та навчання для членів робочої групи.

У рамках цієї програми на нас чекає ще багато різноманітної та цікавої роботи у сфері громадської безпеки та соціальної згуртованості. Маємо впевненість, що вона принесе для громади позитивні результати задля досягнення миру та відновлення України.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови