Коло психологічної підтримки для жінок-викладачок Луганського вишу

2 листопада 2022 року у Луганському національному університеті імені Тараса Шевченка у місті Лубни відбулося коло психологічної підтримки та відновлення для жінок з-поміж викладацького складу вишу. Провела захід Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ». Перед початком зустрічі керівник організації Олександр Чепур розповів присутнім про діяльність громадської організації, зокрема про можливості співпраці у реалізації проєктів, які підтримуються міжнародними донорами, розвитку студентського самоврядування, проходження здобувачами освіти практики на базі громадської організації.

На захід завітали заступниця міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ірина Харченко та начальниця відділу сім’ї, молоді та спорту виконавчого комітету Лубенської міської ради Світлана Скиба. Зокрема Ірина Харченко наголосила на важливості співпраці переміщеного ВНЗ і громадських організацій та вручила Олександру Чепуру почесну грамоту Полтавської обласної військової адміністрації за вагомий внесок у розвиток молодіжної політики в області.

Під час кола психологічної підтримки та відновлення жінки виконували вправи для зняття психоемоційної напруги та стресу: дихання по руці, дихання по квадрату, обійми метелика (для зняття м'язового напруження). Учасниці обирали метафоричні карти для знаходження додаткового ресурсу у кризовій ситуації.

Сам факт і масштаби переміщення відчутно вплинули не лише на учасників освітнього процесу, але й змусили університет адаптуватися до існування в нових реаліях. Студенти й викладачі стикнулися з проблемами фінансового, технологічного та психологічного характеру. Тому подібні зустрічі й співпраця, вважають організатори, сприятимуть налагодженню освітнього процесу, відновленню втраченої інфраструктури та адаптації вишу на новому місці. На завершення учасниці отримали набори з жіночих гігієнічних товарів. Коло підтримки й відновлення для жінок та надання гігієнічних наборів відбулося завдяки допомозі Німецького фонду Маршала в США.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови