Обговорено питання фінансової підтримки госпіталю для ветеранів війни

Взявши до уваги звернення до Лубенської міської ради начальника обласного госпіталю для ветеранів війни стосовно фінансової підтримки, 2 листопада у виконкомі під головуванням Лубенського міського голови Олександра Грицаєнка відбулася нарада, де розглянуто проблемні питання діяльності та роботи у 2023р. комунального підприємства «Лубенський обласний госпіталь для ветеранів війни Полтавської обласної ради».

На нараді були присутні: заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ірина Харченко, начальник управління охорони здоров’я виконкому Лубенської міської ради Віктор Ківа, заступник начальника управління охорони здоров’я, депутат Лубенської міської ради Юлія Діхтярь, начальник фінансового управління виконкому Лубенської міської ради, депутат Лубенської міської ради Тамара Романенко, депутат Лубенської міської ради Юрій Палига, депутат Полтавської обласної ради Наталія Сухонос та керівник КП «Лубенський обласний госпіталь для ветеранів війни Полтавської обласної ради» Олександр Бондаренко.

Зокрема керівник госпіталю Олександр Бондаренко розповів про роботу закладу, проблеми у фінансовому забезпеченні та співпраці з НСЗУ, зупинився на подальшій перспективі діяльності закладу в умовах обмеженого функціонування. Специфіка роботи закладу не забезпечує достатньою мірою надходження коштів для утримання госпіталю.

Учасниками наради було детально проаналізовано бюджет закладу, надані пропозиції щодо солідарного фінансування закладу в умовах воєнного часу. Міським головою дано доручення профільному заступнику та директору Комунального підприємства «Лубенський обласний госпіталь для ветеранів війни Полтавської обласної ради» обговорити шляхи співпраці з Департаментом охорони здоров’я ПОВА щодо обов'язкового збереження чинного медичного закладу.

Депутатам міськради, голові профільної медичної комісії запропоновано розглянути питання фінансування госпіталю на території громади та підготувати пропозиції до сесії Лубенської міської ради.

Надалі планується спільне засідання Департаменту охорони здоров’я ПОВА, депутатського корпусу Полтавської обласної ради із залученням медичної спільноти та керівників територіальних громад Лубенського району щодо можливості співфінансування даного закладу та його подальше функціонування.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови