"Чорнобильці Лубенщини" відзначили ювілей організації

22 листопада члени Лубенської міськрайонної громадської організації «Чорнобильці Лубенщини» зібралися у приміщенні міської бібліотеки, щоб відзвітувати про свою роботу за рік та відзначити ювілей своєї організації – 10 років з моменту створення. На збори завітали  Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко, керуючий справами виконавчого комітету Юлія Білокінь, голова ветеранської організації громади Олексій Пивовар, начальник Управління соціального захисту Віктор Щербак та, начальник відділу обслуговування громадян N 9 (сервісний центр) управління обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області Надія Прудиус

Про роботу організації впродовж всього часу її існування нагадали присутнім фотографії, розповідь ведучої заходу та голови ГО «Чорнобильці Лубенщини» Василя Піцури. Хвилиною мовчання вшанували присутні всіх, хто загинув при ліквідації аварії, помер від хвороб пізніше, тих, хто загинув зараз захищаючи Україну.

Міський голова Олександр Грицаєнко, звертаючись до присутніх на зборах, зауважив, що їх організація одна з найбільш активних у житті громади. І зараз не стоїть осторонь всіх важливих справ і подій. Пройшовши важкий шлях ліквідаторів тоді, у далекому 1986-му, зараз вони надзвичайно гостро переживають сучасні події та всіляко допомагають воїнам, що боронять державу сьогодні від ворога, який на відміну від атома є видимим та підступним.

З ювілеєм громадську організацію привітав голова лубенської ветеранської організації Олексій Пивовар.

Цікавилися члени громадської організації шляхами взаємодії органів Пенсійного фонду і соцзахисту населення з питань призначення та виплати пільг і житлових субсидій, актуальними законодавчими змінами, можливістю дистанційного одержання послуг.  На їх питання підповідали Надія Прудіус та Віктор Щербак.  Зокрема окреслили  сучасний стан пенсійного забезпечення «чорнобильців», представили зміни у законодавчій базі, яка стосується призначення  виплати житлових субсидій і пільг.

«Із грудня 2022 року призначенням субсидій тим, хто звертається за ними вперше, повністю займатимуться органи Пенсійного фонду. Але населення може так само продовжувати звертатися із заявами до ЦНАПів та до Пенсійного фонду, у тому числі через електронний кабінет на сайті установи, під час виїзних прийомів фахівців Фонду», - розповіла Надія Прудиус.

Жваве обговорення присутніх викликав перерахунок пенсій з 1 грудня п. р. у зв’язку зі зміною показника середньої заробітної плати, який застосовується при обчисленні пенсій по інвалідності та у зв’язку з втратою годувальника учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та непрацездатним членам їх сімей.

Розглянули й інші важливі питання та окреслили подальші плани своєї громадської організації.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови