Про виставку "Українська Друга світова"

Протягом листопада жителі громади мали нагоду відвідати унікальну виставку «Українська Друга світова», що експонувалася в галереї мистецтв Лубенського краєзнавчого музею імені Гната Стеллецького завдяки співпраці з обласним відділенням Українського інституту національної пам'яті (регіональний представник Олег Пустовгар), Полтавським краєзнавчим музеєм імені Василя Кричевського (директор Олександр Супруненко).

Мало хто знає, що даний виставковий матеріал ледь не потрапив під обстріли на початку листопада. Нам пощастило: на той час матеріали були уже в дорозі у наше місто і не постраждали.

Уявляєте, унікальні документи, фотографії, листи, які ілюструють події Другої світової війни без радянської цензури, які показують дійсний внесок України й українців у перемогу над нацизмом, які є свідченням злодіянь комуністичного режиму, - опинилися під загрозою знищення режимом-правонаступником! Символічно, чи не так?

Під час експонування виставки завдяки організаційним діям і співпраці Управління культури і мистецтв (начальник Юрій Литовченко)та Управління освіти (начальник Мирослав Костенко)активно долучилися до проведення лекцій, екскурсій, уроків і освітяни нашої громади. За час експонування виставки було проведено 13 екскурсій з детальним обговоренням реальних фактів та подій Другої світової за участю вчителів-істориків.

Працівники ж галереї зробили все можливе, щоб про виставку дізналося якнайбільше людей, оперативно спрацювали, щоб організованим групам було максимально комфортно проводити пізнавальні зустрічі.

Загалом виставку відвідало більш як пів тисячі осіб, переважна частина з них – діти. Ми сьогодні вчимо історію по-справжньому, переосмислюємо те, що втовкмачували нам у голови в радянських школах. Вчать її й наші діти, але вони з самого початку зростатимуть із чітким усвідомленням величі своєї держави, з розумінням характеру своєї нації, з гордістю за свій багатостраждальний, але сильний духом, могутній народ.

Далі експозиція виставки прямує в інші громади. Якщо ви з якихось причин не змогли її відвідати, опрацювати матеріали за посиланням, що нижче.

https://uinp.gov.ua/vystavkovi-proekty/vystavka-ukrayinska-druga-svitova

Невивчені уроки історії повторюються в реальності. Будьмо свідомі.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови