Тривають заходи, спрямовані на подолання насильства

Цьогоріч у рамках всесвітньої акції «16 днів проти насильства» Лубенським міським центром соціальних служб (фахівцями із соціальної роботи Світланою Кулаковою та Юлією Мартиновою) було проведено цикл інформаційно-просвітницьких заходів.

2 грудня для першокурсників Лубенського професійного ліцею була проведена інформаційна година «#СТОП_sexтинг». Актуальність цієї теми визначена тим, що в умовах військового стану в країні та переходу на здобуття освіти в дистанційній формі, зросла кількість ризиків насильства та експлуатації дітей в інтернеті. Тож обговорення цієї теми є необхідним для  підвищення обізнаності учасників освітнього процесу, запобігання насильству та експлуатації дітей у цифровому просторі.

6 грудня фахівцями із соціальної роботи центру спільно з фахівцем Лубенського районного відділу ФДУ «Центр пробації» Катериною Кисіль було проведено групову консультацію для клієнтів пробації: «Запобігання та протидія домашньому насильству серед клієнтів пробації», спрямовану на інформування осіб зазначеної категорії щодо визначення, видів та шляхів запобігання проявам домашнього насильства, попередження рецидивної злочинності та їх соціального становлення.

Того ж дня Світлана Кулакова, яка є муніципальним консультантом Фонду ООН в галузі народонаселення в Україні – UNFPA Ukraine, спільно з головним спеціалістом служби у справах дітей Інною Парнюк зустрілися з учнями 9х класів Лубенської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1. Було обговорено проблему домашнього насильства, його види, ознаки та наслідки. Діти дізналися, як реагувати та як діяти, якщо вони стали свідками чи постраждали від домашнього насильства.

7 грудня фахівці міського центру соціальних служб провели для десятикласників ОЗ "Засульський ліцей" інтерактивне заняття з елементами тренінгу «Це повинен знати кожен!». У ході заняття учні мали можливість переглянути науково-пізнавальні відеоролики та попрацювати в групах, що спонукало їх до емоційної та жвавої дискусії з проблематики домашнього насильства.

Всі учасники заходів отримали інформаційні матеріали, які були виготовлені Фондом ООН в галузі народонаселення в Україні в рамках проєкту «Міста і громади, вільні від домашнього насильства», серед яких буклети: «Як реагувати на домашнє насильство, якщо ви стали свідком», «Швидкі дії у випадку домашнього насильства» та картки перенаправлень з контактами допомоги у випадку домашнього та/або гендерного насильства.

Також Світлана Кулакова доєдналася до працівників Мобільної бригади соціально-психологічної допомоги БФ "БО Посмішка ЮА" у проведенні тематичного заходу в приміщенні Лубенської міської бібліотеки для дорослих імені Володимира Леонтовича.

Завданням кожного такого заходу є формування «нульової толерантності» до будь-яких проявів насильницької поведінки, знань про способи ефективного запобігання та протидії домашньому насильству та отримання контактів допомоги на випадок, якщо це станеться з вами чи вашими близькими.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови