У Лубенському краєзнавчому музеї  відкрилася ретро-виставка новорічних іграшок

  Музейники запропонували жителям міста  долучитися до оформлення  ретро-ялинки та  запросили на відкриття виставки дорослих та дітей. Науковий співробітник музею Тетяна Сафронова розповіла про традиційні українські вертепи, святкування Миколиних святок , гадання  та розваги наших предків. Шанувальники історії поділилися новорічними сімейними історіями та презентували  улюблені новорічні  іграшки.

Про те, як зустрічали Новий рік сто двадцять років тому у селі Войнисі присутні дізналися з п’єси Любові Яновської «На Маланки»,  уривок з якої артистично виконали Світлана Пазич та Олександр Барсуков. Новорічного настрою шанувальникам історії різного віку додали: колядки, пісні, ігри, побажання та різдвяний пряник, яким музейники пригостили своїх  відвідувачів.

 Працівники музею вдячні усім, хто долучився до оформлення музейної ялинки та особисто дизайнеру Світлані Пазич, яка долучилася до організації свята та запрошують  лубенців і гостей міста протягом Новорічних та Різдвяних свят відвідати музей та зробити фото біля виставки. Чекаємо вас та нагадуємо, що у музеї діє 1 черга відключення електроенергії.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови