На позачерговій комісії ТЕБ, НС та БЖДН прийнято рішення про запровадження на території м. Лубни "червоної" зони

9 листопада у стінах виконкому зібралася позачергова міська комісія ТЕБ, НС та БЖДН, де обговорено стан захворюваності на коронавірусну інфекцію COVID-19 та прийнято рішення про запровадження «червоної» зони на території міста Лубни.

 ПРОТОКОЛ № 26/2020

 позачергового засідання міської комісії з питань техногенно – екологічної безпеки, надзвичайних ситуацій та безпечної життєдіяльності населення

 

09 листопада 2020 р.                                                                                           м. Лубни

Головував:     Грицаєнко Олександр Петрович, міський голова,

голова комісії з питань техногенно – екологічної

безпеки, надзвичайних ситуацій та безпечної життєдіяльності

населення

Присутні:        члени міської комісії, керівники закладів охорони здоров’я, представники міських служб та підприємств.

Запрошені:     керівники організацій, установ та підприємств міста.

Засiдання комiсii проходило в режимi вiдеоселектору.

Порядок денний:

Про епідемічну ситуацію на території м. Лубни в умовах поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом          SARS-CoV-2 та встановлення епідемічного рівню «червоний» на території міста Лубни.

Доповідала: Сацька Леся Петрівна, головний спеціаліст управління охорони здоров’я виконавчого комітету Лубенської міської ради

Співдоповідачі:

Наталенко Сергій Миколайович, головний лікар КП «Лубенська лікарня інтенсивного лікування» Лубенської міської ради.

Басак Олександр Аскольдович, заступник головного лікаря КП «Комунальне  некомерційне  підприємство Лубенський міський центр первинної медико-санітарної допомоги».

                                                                                                                                 Комісія вирішила:

1. Інформацію про епідемічну ситуацію на території м. Лубни в умовах поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом          SARS-CoV-2 та встановлення епідемічного рівню «червоний» на території міста Лубни взяти до відома.

2. Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України  від 22 липня 2020 року № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами та доповненнями) продовжити виконання карантинних (протиепідемічних) заходів на території міста.

Термін виконання: постійно на період карантину

3. Виконавчому комітету Лубенської міської ради, суб’єктам господарювання та населенню міста:

3.1. з 00 год. 00 хв. 09.11.2020 року забезпечити виконання карантинних заходів «червоного» рівня епідемічної небезпеки, визначеного актуальним рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 06 листопада 2020 р. № 41;

3.2. враховуючи епiдемiчну ситуацiю та показники захворюваностi на територiї Полтавсъкої областi та м. Лубни вiдповiдно до п.15 постанови Кабiнету Miнicтpiв України від 22 липня 2020 р. № 641, актуального рiшення Державної кoмiciї з питань техногенно-екологiчної безпеки та надзвичайних ситуацiй від 06 листопада 2020 р. № 41 та рішення регіональної кoмiciї з питань техногенно екологiчної безпеки і надзвичайних ситуацій Полтавської області від 06 листопада 2020 р. № 34/2020, вжити заходи з дотримання заборони на території Лубенської міської ради наступних видiв дiяльностi:

- приймання вiдвiдувачiв суб'ектами господарювання, якi проводять дiяльнiсть у сферi культури, кpiм вiдвiдувачiв «авто концертів»;

- приймання вiдвiдувачiв у кiнoтeaтpax (кpiм «авто кінотеатрів»);

- приймання вiдвiдувачiв в iнших закладах розважальноi дiяльностi;

- вiдвiдування отримувачами соцiальних або реабiлiтацiйних послуг установ i закладiв, що надають соцiальнi або реабiлiтацiйнi послуги сiм'ям, особам, що перебувають у складних життєвих обставинах (тимчасове, денне перебування), кpiм установ i закладiв, якi надають соцiальнi послуги екстрено (кризово), центрiв облiку бездомних осiб, мобiльних бригад соцiально-психологiчної допомоги, соцiального патрулювання;

- приймання вiдвiдувачiв у торговельно-розважальних центрах в частинi роботи закладiв розважальної дiяльностi;

- проведення будь-яких масових заходiв з кiлькiстю учасникiв бiльше нiж 10 осiб, як в примiщеннях так i на обмежених чи вiдкритих територiях (кульryрних, спортивних, релiгiйних, рекламних та iнших).

Термін виконання: до перегляду рiвня епiдемiчної небезпеки

3.3. під час виконання карантинних (протиепідемічних) заходів керуватися Постановою Кабінету Міністрів України  від 22 липня 2020 року № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами та доповненнями), рішеннями Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо встановленого рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19 («зелений», «жовтий», «помаранчевий» або «червоний») на території міста (області), яке розміщується на офіційному інформаційному порталі Кабінету Міністрів України та рішеннями рішення регіональної кoмiciї з питань техногенно екологiчної безпеки і надзвичайних ситуацій Полтавської області.

Термін виконання: постійно на період карантину

4. Суб’єктам господарювання та населенню міста брати до уваги Постанову Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 року № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами та доповненнями) рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій та рішення регіональної кoмiciї з питань техногенно екологiчної безпеки і надзвичайних ситуацій Полтавської області та продовжувати свою діяльність з урахуванням особливостей протиепідемічних заходів.

Термін виконання: постійно на період карантину

5. Лубенському відділу поліції  Головного управлінню Національної поліції в Полтавській області (начальник Майборода Д.О.) спільно з Лубенським міскрайонним управлінням Головного управління Держпроспоживслужби в Полтавській області (начальник Грищук А.В.) забезпечити контроль за встановленими на території міста обмежувальними заходами, відповідних рівнів епідемічної небезпеки згідно норм постанови Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 р. № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами та доповненнями), та відповідно до зонування епідемічних загроз визначеного протоколами № 41 від 06.11.2020 року Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Термін виконання: постійно на період карантину

6. Лубенському відділу поліції  Головному управлінню Національної поліції в Полтавській області (начальник Майборода Д.О.) в межах компетенції:

6.1 забезпечити контролю за дотриманням громадянами, підприємствами, установами та організаціями (різних форм власності) протиепідемічних вимог визначених постановами Кабінету Міністрів України  від 22 липня 2020 року     № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (із змінами та доповненнями) та постановами Головного державного санітарного лікаря України у зв’язку з загрозою поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), рішеннями

Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій та регіональної кoмiciї з питань техногенно екологiчної безпеки і надзвичайних ситуацій Полтавської області в першу чергу стосовно дотримання режиму носіння захисних масок, соціальної дистанції перевезення пасажирів у громадському транспорті;

Термін виконання: постійно на період карантину

6.2 забезпечити здійснення комплексу заходів щодо посилення роботи з виявлення та припинення фактів недотримання вимог постанови Кабінету Міністрів України  від 22 липня 2020 року № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (із змінами та доповненнями), під час перевезення пасажирів;

Термін виконання: невідкладно

6.3. спільно з ГФ «Муніципальна служба правопорядку міста Лубни» (голова правління Мелешко Г.П.) проведення заходів реагування щодо недопущення несанкціонованої (стихійної) торгівлі на вулицях міста зокрема на території       площі Ярмаркової, проспекту Володимирського, вул. Садової та  вул. Мистецької.

За результатами вжитих заходів у межах чинного законодавства притягувати порушників до відповідальності.

Інформацію про проведену роботу надавати до виконавчого комітету Лубенської міської ради станом на 01 число кожного місяця.

Термін виконання: постійно

7. Відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю виконавчого комітету Лубенської міської ради (начальник Коваленко В.В.):

7.1. продовжити інформування населення міста про необхідність та важливість дотримання карантинних (протиепідемічних) заходів визначених постановою Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 року № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2»  (зі змінами та доповненнями), постановами головного державного санітарного лікаря України, рішеннями державної комісії з питань техногенно екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій та регіональної Полтавської області;

Термін виконання: постійно на час карантину

7.2. забезпечити інформування населення щодо визначення Державною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій відповідного рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19 («зелений», «жовтий», «помаранчевий» або «червоний») на території області, або міста;

Термін виконання: постійно на час карантину

7.3. забезпечити широке інформування та роз’яснювальну роботу серед населення щодо неухильного виконання карантинних заходів, відповідно до «червоного» рівня епідемічної загрози, визначеного актуальним рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій № 41 від 06 листопада 2020 р.

Термін виконання: постійно на час карантину

8. Управлінню освіти виконавчого комітету Лубенської міської ради (начальник Костенко М.В.), управлінню культури і мистецтв виконавчого комітету Лубенської міської ради (начальник Литовченко Ю.М.), керівникам закладів освіти міста продовжити забезпечення проведення навчального процесу в підпорядкованих закладах освіти міста з суворим дотримання карантинних (протиепідемічних) заходів визначених постановою Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 року № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами та доповненнями),  постановами Головного державного санітарного лікаря України від 22.08.2020 року № 50 і від 22.09.2020 року № 55 та Методичних рекомендацій Державної установи «Полтавський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України», складених відповідно до чинних нормативно-правових актів щодо санітарно-протиепідемічних заходів в освітніх закладах у зв’язку з епідемією СOVID-19.

Термін виконання: постійно на час карантину

9. Лубенському міскрайонному управлінню Головного управління Держпроспоживслужби в Полтавській області (начальник Грищук А.В.) спільно з спеціалістами відділу економічного розвитку і торгівлі виконавчого комітету Лубенської міської ради (начальник відділу Цох-Карунська О.Г.) та Лубенським відділом поліції  Головного управління Національної поліції в Полтавській області (начальник Майборода Д.О.)  в межах компетенції продовжити постійний моніторинг за об’єктами торгівлі продовольчими і непродовольчими товарами, агропродовольчими ринками, закладами громадського харчування, торгово- розважальними центрами та ін. відповідно до встановлених вимог щодо здійснення протиепідемічних заходів на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19, затверджених головним державним санітарним лікарем України.

Вживати заходів реагування відповідно до вимог законодавства України щодо захисту населення від інфекційних хвороб у разі виявлення фактів порушення  протиепідемічних вимог до діяльності об’єктів, яким дозволено працювати, встановлених Головним державним санітарним лікарем України.

Термін виконання: постійно

10. Рекомендувати закладам загальної середньої освіти міста відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 13 жовтня 2020р. № 956 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 р. №641» за погодженням з управлінням освіти виконавчого комітету Лубенської міської ради організувати змішане навчання з використанням дистанційних технологій з метою дотримання вимог щодо соціального дистанціювання між учасниками освітнього процесу (з урахуванням наповнюваності класів та змінності навчання).

Термін виконання: постійно на час карантину

11.   Контроль за виконанням протокольних доручень покласти на заступника міського голови Діденка О.Г., начальника Лубенського  відділу поліції  Головному управлінню Національної поліції в Полтавській області Майбороду Д.О., начальника Лубенського міжрайонного управління Головного управління Держпроспоживслужби в Полтавській області Грищука А.В.

Голова комісії                                                              О.П.Грицаєнко

 Секретар комісії                                                           О.О.Міщенко


Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови