«Мова моя калинова»: книжкова виставка у бібліотеці для дітей

До Дня української писемності та мови у міській бібліотеці для дітей презентовано тематичну літературу для наймолодшого читача. Книжкова виставка містить цікаві матеріали з української топоніміки, фразеології, лексики, поради, що допоможуть розібратися у складних випадках правопису.

9 листопада по всій країні відзначають День української писемності та мови. Свято було засновано в листопаді 1997 року і приурочене до дня пам’яті Нестора Літописця, автора «Повісті минулих літ». Цей літопис – перша пам’ятка Київської Русі, в якій відображена історія держави. Нестор був ченцем Києво-Печерської лаври, а також одним із учнів Кирила та Мефодія – творців слов’янського письма.

Цю та іншу інформацію з історії становлення і розвитку нашої мови можна  почерпнути в літературі, що презентована  на книжковій виставці «Мова моя калинова» в міській бібліотеці для дітей.  Тут можна знайти цікавинки  з української топоніміки, фразеології, лексики, поради, що допоможуть розібратися у складних випадках правопису. Один з розділів книжкової виставки присвячений різноманітним словникам української мови.

Щоб більше привернути увагу дітей до книжкової виставки, бібліотекарі підготували індивідуальні мовні міні-квести. Їх виконання  допоможе дітям краще зорієнтуватися в різноманітті словників української мови в довідковій на науково-популярній літературі.

1  (2)

2  (1)

101120201605

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови