Соціальні служби провели протипожежний рейд

27 грудня службою у справах дітей виконавчого комітету Лубенської міської ради спільно з сектором ювенальної превенції ЛВП ГУНП та Лубенським РВ ДСНС України в Полтавській області, на території Лубенської територіальної громади проведено перевірки родин з дітьми, які проживають у будинках, обладнаних пічним опаленням.

Такі рейди нашою службою протягом зимового періоду проводяться з метою профілактики надзвичайних подій, серед сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах. Основним завданням наших фахівців була перевірка дотримання сім’ями правил пожежної безпеки під час використання печей, опалювальних приладів та поводження з газовим обладнанням. Адже усі ми зараз переживаємо складний період випробувань війною та іншими побутовими негараздами, надто у зимовий період, і найбільше від цього страждають саме незахищені верстви населення.

У ході інспектування наші фахівці відвідали багатодітну родину, у чиєму помешканні нещодавно сталося витікання чадного газу, причиною чого стала несправність газової колонки. На щастя, біду вдалося відвернути, а подружжю та 6 неповнолітнім донькам було вчасно надано медичну допомогу. Наразі всі перебувають у безпеці, їхньому життю та здоров’ю нічого не загрожує, проте все могло б скінчитися на багато трагічніше. Про це варто задуматись та зробити відповідні висновки.

Тому під час рейду батькам та законним представникам дітей були роз’яснені правила експлуатації печей, їх розпалювання та користування твердим паливом. Працівники Лубенського РВ ДСНС України в Полтавській області звернули увагу господарів цього помешкання на небезпеці використання печей, які мають тріщини, а також на заборону зберігання на них одягу, дров та легкозаймистих речей. Дорослим рекомендовано вчасно здійснювати технічний огляд газових колонок, котлів та інших систем опалення й нагріву води аби запобігти виникненню небезпечних ситуацій, що становлять загрозу життю та здоров’ю.

Тож користуючись нагодою, вкотре звертаємося з проханням: пам’ятайте, що зимовий період – особливо відповідальна пора для всіх. Тому будьте обачні з вогнем! Не ігноруйте елементарних правил безпеки! Бережіть себе і своїх рідних!

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови