«Історичний дивосвіт Володимира Малика»

18 лютого міська бібліотека для дорослих запросила охочих на вечір-портрет «Історичний дивосвіт Володимира Малика», присвячений 100-річчю від дня народження видатного майстра красного письменства «посульського літописця», автора захоплюючих історичних та пригодницьких творів.

Цікаво було присутнім споглядати уривки з кінофільму «Стежинами долі Співця Посульського краю», створений членами пошукового загону «Паросток» Лубенської загальноосвітньої школи №4.

Та, певно найцікавіше було послухати Олександра Сиченка – сина знаменитого письменника Володимира Малика, бо хто ж може найповніше та найкраще розповісти про батька, як не його син. Олександр Володимирович представив присутнім видання, присвячені 100-річчю з дня народження В. Малика:

Володимир Кирилович Малик (1921-1998) : до 100-річчя від дня народження / бібліографічний покажчик. – Полтава :ТОВ «АСМІ», 2021. – 88с.

Імені письменника – патріота. Лауреати і дипломанти літературно-мистецької премії імені Володимира Малика / бібліографічний покажчик. – Лубни: Інтер Парк, 2021. -143с. Та книгу «Я йшов шляхом українства», де публікуються його спогади та листи, що охоплює 20-ті – 90-ті роки минулого століття.

До слова- спогадів долучились: редактор газети «Лубенщина», голова  літоб’єднання імені О.Донченка, член Національної спілки письменників України Олександр Міщенко, член Національної спілки письменників України Раїса Плотникова, член Національної спілки журналістів України, голова Всеукраїнського товариства «Просвіта», засновник газети «Ріднокрай» Олександр Печора, краєзнавець, історик, палкий прихильник і популяризатор творчості Іван Лисенко, який доповнив свій виступ, заспівавши пісні на слова Володимира Малика, акомпануючи собі на гітарі.

Знаний кобзар Віталій Мороз теж долучився до спогадів про зустріч із Володимиром Кириловичем, та виконав українські пісні. Вечір-портрет пройшов в дружній та приємній атмосфері, підтверджуючи, що «горить свіча» Володимира Малика в пам’яті народній .

Підготували й провели працівники бібліотеки Світлана Голуб та Юлія Давиденко.

Провідний бібліотекар міської бібліотеки

для дорослих ім. В.Леонтовича Людмила Спесивцева

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови