Центр соціальних служб продовжує інформаційну кампанію щодо створення патронатних сімей

Міський центр соціальних служб продовжує інформаційну кампанію серед мешканців Лубенської громади щодо сучасних сімейних форм влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Так 17 лютого на базі Лубенської міськрайонної філії Полтавського обласного центру зайнятості провідним фахівцем із соціальної роботи Тамілою Дідик проведено інформаційний онлайн-семінар для безробітних на тему «Сімейний патронат в Україні».

 

Мета заходу - пошук кандидатів в патронатні вихователі та формування позитивної громадської думки щодо послуги патронату із забезпечення тимчасового догляду, виховання та реабілітації в умовах сім’ї дітям, які не отримують належного батьківського піклування через складні життєві обставини й потребують тимчасової підтримки та професійної допомоги.

Учасники семінару ознайомились з основними засадами створення та функціонування патронатної сім’ї, етапами відбору кандидатів у патронатні вихователі, їх обов’язками та правами, а також отримали вичерпну інформацію щодо розміру державної матеріальної підтримки таких сімей і забезпечення соціального супроводження відповідних фахівців.

Щиро сподіваємось, що такі заходи разом із поширенням соціально-рекламної продукції та публікаціями в засобах масової інформації досягнуть результату, і в нашій громаді будуть створені патронатні сім’ї.

Віктор ЦИМБАЛ

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови