Герої не вмирають: Лубенщина вшанувала Героїв Небесної Сотні

20 лютого у центрі Лубен відбувся мітинг з нагоди Дня Героїв Небесної Сотні. Вшанувати найкращих синів України, які віддали життя в ім’я ідеалів свободи, незалежності та суверенітету нашої держави, прийшли представники влади, учасники подій на Майдані, учасники АТО/ООС, громадськість.

Цього дня, що позначений жалобою у календарі пам’ятних дат, у сквері Героїв Небесної Сотні Лубенська громада зібралася, щоб вшанувати подвиг учасників Революції Гідності, подій на Майдані.

На заході були присутні: Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко, секретар міської ради Маргарита Комарова, керуючий справами виконкому Юлія Білокінь, заступники Лубенського міського голови, приєдналися представники селищних рад, учасники подій Революції Гідності, військовослужбовці, духовенство.

Під час мітингу були згадані трагічні події (листопад 2013 року - лютий 2014 року), що стали вікопомними та переломними для України і її народу.

Хід історії змінити неможливо, але змінити людську свідомість, зберегти священну пам’ять та передати її у спадок для прийдешніх поколінь – це головне завдання сучасного суспільства. Особливо це важливо тепер, коли у нашій державі спокою і миру все ще немає, а на сході продовжують гинути українські захисники.

Головним чином, про це йшлося у виступах учасників Революції Гідності Віктора Сивухи та Олексія Герасименка.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять про полеглих під час Революції Гідності.

Панахиду за Героями Небесної Сотні та загиблими воїнами відправив благочинний Лубенського округу (УПЦ), настоятель Свято-Пантелеймонівської церкви, протоієрей Володимир Ігнатович та духовенство Лубенського благочиння.

До підніжжя пам’ятного знаку, встановленого на честь Героїв Небесної Сотні, було покладено квіти, у руках присутніх горіли лампадки – символ вічної пам’яті і жалоби.

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови