Звітували дільничні інспектори мікрорайонів

17-го та 18 січня у приміщенні міської бібліотеки ім. В.Леонтовича відбулися звіти дільничних інспекторів Лубенського РВП ГУ НП у Полтавській області перед мешканцями мікрорайонів м.Лубен, участь у яких взяла секретар міської ради Маргарита Комарова, начальник відділу організаційного забезпечення діяльності ради та органів самоорганізації населення виконкому Наталія Уварова, спеціалісти відділу, а також активісти мікрорайонів та дільничні інспектори.

Як і для будь-якої структури, для представників правоохоронних органів кінець старого та початок нового року – це пора підбиття підсумків роботи за попередній період. Часто дільничних інспекторів неофіційно називають «універсальними» поліціянтами, адже спектр їхньої роботи та повноважень є досить багатополюсні, через те й специфіка діяльності - особлива, щільний, не нормований графік роботи, її обсяги, а головне – це постійний тісний контакт з людьми різних категорій, співпраця з владою, секретарями мікрорайонів, головами вуличних та будинкових комітетів тощо. Ось чому важливо, щоб кожен знав свого дільничого в обличчя й навпаки.

Саме такі звіти допомагають громадським активістам та дільничним офіцерам налагодити зворотний зв’язок та сприяють кращій взаємодії у розв’язанні багатьох питань. Тож перед присутніми виступив начальник сектору дільничних офіцерів поліції відділу превенції Лубенського районного відділу поліції, Ян Добриднік, який схарактеризував у цілому функції та повноваження очолюваного відділу, а також розповів про порядок звернень від громадян безпосередньо до дільничних, які закріплені за тим чи іншим мікрорайоном міста. Також він відповів на численні запитання.

Зокрема посадовець правоохоронних органів наголосив на тенденції до збільшення кількості злочинів через телефонні шахрайства, звернув увагу на факти хибних викликів, що значно ускладнює й без того напружену роботу дільничних офіцерів через незнання людьми меж компетенції правоохоронних органів у певних життєвих ситуаціях, а також надав кілька фахових порад щодо порядку звернення громадян до Лубенського відділу поліції.

Упродовж двох днів поспіль виступити перед громадськістю мали змогу дільничні офіцери поліції усіх мікрорайонів, які безпосередньо за ними закріплені. Серед найбільш поширених проблем, з якими зверталися мешканці міста – прояви домашнього насильства, взаємодія з особами, які повернулися з місць позбавлення волі, крадіжки особистого майна, порушення норм поведінки у громадських місцях та у вечірній час доби, а також безліч конфліктних ситуацій соціально-побутового характеру.

Тож підбивши підсумки звіту дільничних офіцерів Лубенського районного відділу поліції, можна зробити висновок, що подібне спілкування є дуже корисним та необхідним для обох сторін. А відтак, присутнім була надана інформація щодо контактів та взаємозв’язку з дільничними інспекторами для ефективної взаємодії, оперативної та ефективної співпраці.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови