Миряни громади долучилися до свята Водохреща

19 січня на Центральному міському пляжі, в с. Мгар та на інших водоймах громади відбулося свято Водохреща. Щорічно цього дня віряни святкують велике свято різдвяного циклу — Хрещення Господнє. У народі його ще називають Йордана або Водохреще.

Тож не дивлячись на досить теплу погоду та відсутність з цих причин традиційного атрибута – вирубаних ополонок для купання, серед присутніх на березі р.Сули були охочі зануритися у священну купіль. Люди, які вірять, що вода у цей час набуває цілющих та чудодійних властивостей, охоче заходили до водойм, після того, як вони були освячені представниками духовенства.

Своєю чергою, влада громади, комунальні та державні служби подбали про те, щоб територія, де відбуватиметься святкування, була попередньо підготовлена для цього відповідним чином, упорядкована, аби були встановлені кабінки для переодягання, урни для сміття, а також забезпечено чергування працівників водолазно-рятувальної станції, медиків, правоохоронних органів та ДСНС.

Святкові богослужіння з освяченням води та ритуальне йорданське купання відбулося також на інших водоймах нашої громади. Хрещення Господнє — останнє зі свят різдвяного циклу. За народними прикметами, якщо цього дня небо буде похмурим – хліба буде вдосталь. Тож незабаром дочекаємося Перемоги над ворогом та засіємо землю на щедрий урожай!

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови