"В єднанні сила і міць держави"

20 січня біля пам'ятного знака давньоруському воїну відбувся урочистий святковий мітинг до Дня Соборності України під назвою "В єднанні сила і міць держави". Відзначити одне з найбільших державних свят, що зазвичай відбувається у центрі Лубен, до скверу, що на площі Ярмарковій, прийшли представники влади громади, керівництво Лубенської РВА, посадові особи, працівники міської ради, громадськість та молодь.

Ведучі заходу Валентина Швайко та Алла Самозвон, розпочинаючи захід, згадали знакові, вікопомні події героїчної боротьби нашого народу за те, аби Україна була незалежною та соборною. А у промовах неодмінно звучала фраза: «Україна - єдина, соборна та неподільна!Слава Україні! Героям слава!».

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ірина Харченко згадала не лише переломні події виборювання нашим народом єдності та соборності, а й героїв України сьогодення – кіборгів, захисників Донецького аеропорту, які відстоювали свободу та соборність держави. «Сьогодні слово «соборність» для українця – це єдність, сила, незламність, воля, - українська витримка!» – сказала вона.

Привітав присутніх на урочистому мітингу голова Лубенської РВА Сергій Сіряченко, далі зі словом до громади звернувся радник міського голови Сергій Сухина, який зауважив: «Сьогодні кожне українське село, кожне велике чи маленьке містечко – це міцна фортеця, де всі ми щоденно боремось за соборність та яку ворог не може перемогти! І ми обов’язково вистоїмо!»

Полеглих героїв усіх років, які виборювали волю, суверенність та прагнули соборності для своєї держави, вшанували хвилиною мовчання.

У виконанні вихованця театрального гуртка «Прем’єра» ЛЦДЮТУМ (керівник Ольга Петренко) Дмитра Ешби прозвучав високопатріотичний вірш В.Симоненка «Де зараз ви, кати мого народу?», а довершив урочистий мітинг у центрі Лубен виступ Володимира Матяша, який виконав українську пісню, що підіймає дух, а учні ЗШ №2, учасники студії народного танцю «Юність»(керівник Анатолій Царюк) продемонстрували невелику хореографічну композицію з барвистими вишиваними рушниками - духовними символами українського народу, рідного краю, батьківської оселі, тепла материнських рук. У цих поняттях також соборність нашої держави, за яку віддають життя та продовжують це робити цілі покоління нації.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови