Координаційна рада з питань запобігання та протидії домашньому насильству

19 січня у виконкомі, за ініціативи Лубенського міського голови Олександра Грицаєнка, відбулося засідання координаційної ради з питань запобігання та протидії домашньому насильству та гендерно зумовленому насильству.

Насамперед перед членами координаційної ради виступила заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ірина Харченко, яка наголошувала на актуальності теми.

Також упродовж спілкування заслухано  начальника сектору ювенальної превенції відділу превенції Лубенського РВП ГУНП в Полтавській області Катерину Сорокотягу-  про виявлення випадків домашнього насильства та насильства за ознакою статі у Лубенській територіальній громаді протягом 2022 року та механізм подолання наслідків у співпраці з суб’єктами соціальної роботи.

Про співпрацю Лубенської територіальної громади з громадськими організаціями та  Фондом UNFPA в рамках проєкту «Міста і громади, вільні від домашнього насильства» розповіла начальник відділу сім’ї, молоді та спорту  Світлана Скиба.

Значна робота  із постраждалими від домашнього насильства та насильства за ознакою статі ведеться міським центром соціальних служб, як проінформував його директор Віктор Цимбал. Також очільник служби повідомив про створення у Лубенській ТГ спеціалізованої служби підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі (притулку).

Робота у цьому напрямку триває постійно, а отже, присутні соціальні служби окреслили наступні кроки співпраці на найближчий період.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови