Розширюються напрямки співпраці з ПРООН

Виконавчим комітетом Лубенської міської ради налагоджено міцні партнерські звʼязки з однією з найпотужніших міжнародних організацій - Програмою ООН із відновлення та розбудови миру.

Цю програму реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань ґендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

Заходи Програми згруповані за ключовими компонентами, які відображають пріоритетні потреби регіонів:

Компонент 1: Відновлення економіки і відновлення критичної інфраструктури (стимулювання зайнятості та економічне зростання, надання допомоги у розвитку мікро-, малих і середніх підприємств).

Компонент 2: Місцеве самоврядування та секторальні реформи (розширення доступу в цільових громадах до якісних публічних послуг (соціальних, медичних, адміністративних), які відповідають потребам всіх груп населення, з особливим акцентом на найбільш уразливих категоріях).

Компонент 3: Громадська безпека і соціальна згуртованість (посилення соціальної згуртованості і примирення за допомогою просування громадських ініціатив).

У рамках цієї Програми Лубенську територіальну громаду відібрано до співпраці за двома компонентами: наприкінці 2022 року започатковано співпрацю з ПРООН за компонентом 3, у січні 2023 року – за компонентом 3.

Поточний тиждень видався досить плідним і результативним в частині проведення заходів за вказаним напрямками.

Так 23 січня 2023 року у рамках співпраці за компонентом 3 «Громадська безпека і соціальна згуртованість» у залі засідань виконавчого комітету відбулося чергове засідання робочої групи з громадської безпеки та соціальної згуртованості Лубенської територіальної громади, у якому взяв участь фахівець з мобілізації громад Програми з відновлення та розбудови миру ПРООН Еміль Коренєв. Членами робочої групи було проаналізовано подані організаціями громадянського суспільства міні-ініціативи, було здійснено їх рейтингування, обговорено сильні та слабкі сторони та надано рекомендації щодо особливостей підготовки проєктних заявок на майбутнє. За результатами оцінювання було сформовано рейтинг міні-ініціатив, які будуть подані для експертного оцінювання фахівцями Програми. Кілька відібраних міні-ініціатив від громади можуть бути профінансовані Програмою та отримати сприяння у їх реалізації.

24 січня 2023 року під керівництвом заступника Лубенського міського  голови Ірини Харченко відбулася перша зустріч представників виконавчого комітету Лубенської міської ради зі спеціалістками ПРООН Наталією Осипенко та Наталією Белюкіною, які впроваджують діяльність за компонентом 2 «Місцеве самоврядування та секторальні реформи». На зустрічі були присутні начальник відділу економічного розвитку і торгівлі виконавчого комітету Олена Цох-Карунська, директор Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Лубенської міської ради Наталія Сухонос та фахівці цього центру. В ході зустрічі фахівці Програми здійснили оцінювання потреб громади, ознайомилися зі специфікою надання соціальних послуг та роботи соціальних служб, обговорили мультидисциплінарний підхід до надання соціальних послуг та перспективи соціальної реформи, окреслили подальші можливості співпраці.

Маємо впевненість, що співпраця з Лубенської територіальної громади з Програмою ООН із відновлення та розбудови миру відкриє нові перспективи для розвитку нашої громади у багатьох напрямках.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови