Бібліотеки взяли старт на виконання нових завдань

Закінчився 2022-й рік, настав час узагальнювати результати, підбивати підсумки, тому що вдалося зробити, відзначити досягнення, розповісти про те, чому завадила війна. Тож бібліотечна спільнота Лубенщини зібралася на підсумкову нараду «Бібліотечні заклади Лубенської громади у ритмі часу: підсумки роботи за 2022 рік, завдання на 2023 рік».

Задала тон конструктивної розмови директор Публічної бібліотеки імені Володимира Малика Валентина Сьомак, як відмітила, що у нових реаліях бібліотечні заклади Лубенської громади показали високий рівень комунікації, швидше реагування на події, професійну мобільність та спроможність до змін. Навіть в умовах воєнного часу вони залишаються осередками інтелектуальної свободи та громадянської активності, провідниками національних ідей, просторами толерантності та просвітництва, територіями безпеки та психологічного комфорту для внутрішньо переміщених осіб.

Також завідувачі бібліотек-філій отримали рекомендації щодо основних напрямків роботи. А це: планування занять з медіа - та цифрової грамотності; захист інформаційного простору; збір фактів та документування про сучасну війну, які входитимуть до майбутньої колекції Лубенської громади; налагодження дієвої комунікації з внутрішньо переміщеними особами, сприяння їх соціалізації; популяризація історичного, літературного краєзнавства та професійна орієнтація юнацтва; промоція книги та читання, з поєднанням віртуального світу та традиційної наочності; реалізація інновацій у соціокультурній діяльності; участь у Всеукраїнських та обласних конкурсах; актуалізація бібліотечних фондів згідно з методичними рекомендаціями, наданими Міністерством культури та інформаційної політики України.

У 2023 році продовжиться співпраця бібліотечних закладів громади з Полтавською обласною молодіжною громадською організацією «Твій Світ», яка започатковує новий проєкт «Захищені старостати: створення пунктів безпеки в старостинських округах Лубенської громади. Медіаграмотність. Безпека. Медицина». Голова громадської організації Олександр Чепур ознайомив присутніх з тематичною направленістю даної новації та запросив завідувачів взяти участь у її реалізації.

Бібліотеки Лубенського краю прагнуть у складних умовах війни залишатися невіддільною частиною громади та забезпечувати вільний доступ користувачів до інформації, знань та культурних надбань.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови