Про український архітектурний модерн у музеї

У Лубенському краєзнавчому музеї відбулася зустріч, присвячена українському архітектурному модерну - одному з українських оригінальних архітектурних стилів, який виник на початку XX століття. Цей стиль – самобутній, живий і пластичний, є яскравим представником нашої культурної спадщини.

Архітектор Ірина Казакова розповіла про стиль, який поєднав у собі елементи української церковної та хатньої архітектури та українського бароко. Шанувальники історії побачили зображення будівель, спроєктованих: Василем Кричевським, Опанасом Сластьоном, Костянтином Жуковим, - які прикрасили українські міста на початку ХХ століття. Пані Ірина поділилася спогадами про роботу над проєктом реконструкції будинку колишньої Лубенської земської лікарні архітектора Дмитра Дяченка, яка є справжньою архітектурною перлиною міста та привабливим туристичним об’єктом.

Мандрівник-краєзнавець з Харківщини Сергій Лисенко, який тимчасово мешкає на Лубенщині, розповів про свої велоподорожі, під час яких він сфотографував та дослідив стан 42 унікальних архітектурних пам’яток України - земських шкіл, споруджених за проєктом архітектора Опанаса Сластьона.

Свої думки стосовно збереження пам’яток архітектури краю висловили історик Олександр Барсуков та науковий співробітник музею Тетяна Сафронова. Учасниками зустрічі у форматі «живого» музею стали переселенці з різних регіонів України та шанувальниця історії з Чорнух Ірина Булда.

Зустріч вийшла змістовною, люди залюбки обговорювали цікаву тему, ставили запитання і залишилися задоволені. Адже живе спілкування – це найкращий засіб від депресій та поганого настрою, це емоційна підтримка у непростий час. Подібні заходи проводяться постійно, тож, якщо хочете дізнатися щось цікаве та познайомитися з цікавими людьми, - слідкуйте за анонсами у соцмережах та заходьте до краєзнавчого музею імені Гната Яковича Стеллецького! Чекаємо на Вас щодня з 9.00 до 17.00.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови