Відбулася виробнича нарада з питань соціального захисту

7 лютого за ініціативою Лубенського міського голови Олександра Грицаєнка відбулась виробнича нарада під керівництвом заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ірини Харченко щодо взаємодії органів Пенсійного фонду України з виконавчими органами Лубенської міської ради з питань приймання документів та призначенням субсидій і пільг на житлово-комунальні послуги жителям Лубенської територіальної громади.

Тож у розрізі окреслених питань присутнім нагадали, що з 23 вересня 2022 р. набула чинності постанова Кабінету Міністрів України «Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу Пенсійним фондом України», за якою призначення житлової субсидії покладається на органи Пенсійного фонду.

А відповідно, з минулого 1 грудня 2022 р. для отримання житлової субсидії громадяни зможуть звертатися до територіальних відділень Пенсійного фонду України, у тому числі в електронній формі (через вебпортал електронних послуг або мобільний додаток Пенсійного фонду).

Також упродовж виробничої наради увагу закцентовано на тому, що для отримання субсидії, як і раніше, можна звертатися до уповноваженої посадової особи сільської, селищної, міської ради або Центру надання адміністративних послуг. Крім того, є можливість подати заяву на призначення субсидії можна за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг – порталу "Дія".

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови