Відбувся базовий тренінг із проєктного менеджменту

8-9 лютого 2023 року в Лубенській галереї мистецтв відбувся тренінг «Базовий тренінг із проєктного менеджменту» для неурядових громадських організацій Полтавської області.

Цей захід відбувся завдяки налагодженій співпраці виконавчого комітету Лубенської міської ради з однією з потужних міжнародних організацій – Програмою ООН із відновлення та розбудови миру (за компонентом «Громадська безпека і соціальна згуртованість»), яка й виступила ініціатором проведення «Базового тренінгу із проєктного менеджменту» для НГО Лубенської територіальної громади.

Навчання щодо організації роботи та оформлення документації по визначеному проєкту для отримання гранту провели досвідчені тренери: Світлана Громцева - директорка КУ «Обласний молодіжний центр» Полтавської облради, тренерка програм із молодіжної політики та проєктної діяльності та Сергій Митрохін - експерт із розвитку громадського суспільства, тренер програм із молодіжної політики та проєктної діяльності.

У тренінгу взяли участь більше 20 учасників з нашої громади, серед яких були: працівники відділу економічного розвитку і торгівлі та сектору з питань надзвичайних ситуацій виконавчого комітету Лубенської міської ради; представники шкіл м. Лубен (№ № 1, 6, 8), Лубенської публічної бібліотеки ім. В. Малика, Лубенської міської бібліотеки для дорослих ім. В. Леонтовича, Лубенської міської бібліотеки для дітей, Лубенського краєзнавчого музею ім. Гната Стеллецького, Центру культури і дозвілля Лубенської міської ради Лубенського району Полтавської області, громадських організацій «Національна колегія економічної безпеки та захисту інвестицій» та «Особи з інвалідністю. Лубни. Безмежність», БО «БФ «MELEK»».

Завдяки професійності тренерів було чітко визначено блоки питань та поєднано теорію з практичним виконанням вправ у групах. У ході навчання учасники тренінгу навчилися визначати поняття, ознайомилися з життєвим циклом проєкту, складовими проєктної заявки, отримали навички визначення проблеми, мети, цілей та завдань проєкту, його цільових груп і стейкхолдерів, навчилися визначати необхідні матеріальні та людські ресурси, розраховувати бюджет проєкту, опрацьовувати критерії якості і сталості проєкту, ризики проєкту та отримали знання щодо управління проєктом.

Навчання було насиченим, з великим об’ємом необхідної інформації, але при цьому учасникам тренінгу працювалося легко завдяки тренерці Світлані Громцевій, яка за допомогою розвантажувальних психологічних вправ створювала сприятливу атмосферу для роботи.

Завдяки тренінгу із проєктного менеджменту учасники здобули корисні знання щодо організації роботи та оформлення документації по визначеному проєкту для отримання гранту та отримали відповідні сертифікати.

Тож дякуємо всім причетним до організації і проведення даного заходу і сподіваємося, що цей захід буде першим кроком для підготовки проєктних заявок та залучення додаткових інвестицій у розвиток громади.

20230208 120003202228

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови