Із чергової сесії міської ради

16 лютого під головуванням Олександра Грицаєнка відбулася чергова двадцять шоста сесія міської ради восьмого скликання. На порядку денному  досить об’ємний перелік питань – понад 90, першим з яких був звіт Лубенського міського голови про роботу виконавчих органів ради у 2022 році.

За традицією, хвилиною мовчання депутати вшанували пам’ять про полеглих героїв в боях за Україну, серед яких і лубенці. Крім того, оскільки цього дня відзначався День єднання, присутнім було запропоновано переглянути короткий тематичний відеоролик про героїзм наших захисників.

Розпочавши свій звіт, Лубенський міський голова зазначив: «Коли я говоритиму про те, що зроблено в нашій громаді за минулий рік, то в першу чергу завдячую тим, хто це все зробив. Хто весь час захищає і волонтерить, будує, лікує і навчає, пече хліб і патрулює вулиці, саджає квіти і просуває українську культуру, підтримує нужденних і залучає інвестиції, критикує й мотивує, збирається на засідання виконкому і сесії міської ради, щоб приймати рішення на користь громади».

Також у своїй доповіді Олександр Грицаєнко відзначив, що робота міської ради та її виконавчого комітету у 2022 році була спрямована на забезпечення життєдіяльності Лубенської територіальної громади у період дії воєнного стану. Крім того, у 2022 році проведено 10 пленарних засідань міської ради восьмого скликання, з них 4 – чергових, 6 - позачергових. На сесіях розглянуто 485 питань, прийнято 456 рішень. Проведено 18 засідань виконавчого комітету, прийнято 291 рішення.

Лубенським міським головою прийнято понад 700 розпоряджень з різних питань забезпечення життєдіяльності Лубенської територіальної громади, у тому числі й щодо передачі пального, індивідуального обмундирування, запчастин та інших матеріальних цінностей військовим частинам, добровольчому формуванню Лубенської територіальної громади, окремим військовим, нашим громадянам.

У доповіді також було наголошено, що головне завдання впродовж всього минулого року була підтримка Збройних Сил України та забезпечення життєдіяльності громади в умовах воєнного стану. У звітному році із місцевого бюджету виділено 9205 тис. грн для розбудови інфраструктури та забезпечення благоустрою сільських населених пунктів, поліпшення стану дорожнього покриття доріг загального користування місцевого значення державної власності.

Зупинившись на вагомій підтримці громадою ЗСУ, наших захисників, вимушено переміщених осіб, які прибули на Лубенщину, Олександр Петрович говорив про високу активність підприємств, приватних підприємців, небайдужим громадянам нашої громади, які протягом минулого року перераховували і продовжують перераховувати благодійні кошти на потреби української армії. Відзначив роботу колег, депутатів, спеціалістів сектору по роботі з органами самоорганізації населення, галузь медицини, фермерські господарства, волонтерські організації, - усіх, хто не залишався байдужим та надавав дієву допомогу.

Окремо зупинився на освітній галузі, зауваживши, що в умовах воєнного стану в громаді вдалося зберегти належну якість освітнього процесу та організовано завершити навчальний рік. З перших днів російської агресії  освітяни нашої громади, організовуючи дистанційне навчання, активно долучилися до підтримки підрозділів Територіальної оборони, Збройних Сил України. Колективами закладів освіти зібрано тисячі кілограмів харчових продуктів, засобів особистої гігієни, одягу, предметів побуту, у найважчі дні російської агресії заклади освіти стали прихистком для сотень евакуйованих громадян.

Управлінням соціального захисту населення протягом минулого року було взято на облік 11694 громадян. Крім цього, прийнято та розглянуто 8102 заяви щодо призначення допомоги на проживання. Станом на 01.01.2023 така допомога постійно виплачується 4404 внутрішньо переміщеним особам.

Аналізуючи виконання дохідної частини бюджету громади, Олександр Петрович наголосив, що додатково залучено 11 345,6 тис. грн трансфертів з інших джерел та бюджетів усіх рівнів та понад 25 млн грн грантів. Основна увага приділялась такому напрямку витрат, який зумовлено воєнним станом країни, це – захист населення і територій від надзвичайних ситуацій, громадський порядок та безпека. На це громада використала 12 876,1 тис.грн

Також у доповіді звучала інформація про соціально - економічний розвиток громади, сферу торгівлі, громадського харчування та побутового обслуговування, роботу з розвитку сільських територій громади, галузь охорони здоров’я тощо.

Підсумовуючи доповідь, Олександр Грицаєнко сказав: «Наші воїни показують неймовірні результати в боротьбі з російськими окупантами. Звільняють кілометр за кілометром, місто за містом, вибивають ворога з української землі. Завдяки Збройним Силам України Лубенська територіальна громада має змогу працювати та підтримувати армію. Увесь цей звіт про кожного з тих, хто на своєму місці наближає нас до спільної мети – до перемоги». Звіт було затверджено за результатами голосування.

Упродовж роботи сесії  затверджено й інші проєкти рішень, серед яких:

про внесення змін до рішення Лубенської міської ради від 17 грудня 2020 року «Про утворення виконавчого комітету Лубенської міської ради Лубенського району Полтавської області, визначення його кількісного складу та затвердження персонального складу»;

про внесення змін до структури виконавчого комітету Лубенської міської ради та виконавчих органів Лубенської міської ради Лубенського району Полтавської області, затвердження їх у новій редакції;

про зміну назви, юридичної адреси та затвердження Статутів закладів освіти Лубенської територіальної громади у новій редакції;

про затвердження Порядку проведення санаторно-курортного оздоровлення окремих категорій громадян у новій редакції;

про затвердження Програми фінансової підтримки комунального підприємства «Лубенська лікарня інтенсивного лікування» Лубенської міської ради Лубенського району Полтавської області» на 2022-2024 роки у новій редакції;

про затвердження Програми фінансової підтримки комунального підприємства «Лубенський обласний госпіталь для ветеранів війни Полтавської обласної ради» на 2023 рік;

про внесення змін до програми оборонної та мобілізаційної роботи на 2021-2025 роки;

про внесення змін до Програми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій та запобігання їх виникненню, розвитку та удосконалення цивільного захисту населення на 2021-2025 роки в новій редакції;

про внесення змін до Програми з утримання та ремонту доріг Лубенської територіальної громади на 2022-2024 роки;

про збільшення Статутного капіталу та затвердження Статуту комунального підприємства «Лубни-водоканал» Лубенської міської ради Лубенського району Полтавської області у новій редакції;

про внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку Лубенської територіальної громади на 2023 рік;

про внесення змін до показників бюджету Лубенської міської територіальної громади на 2022 рік, а також цілий ряд земельних питань та інших, що склали порядок денний чергової двадцять шостої сесії міської ради восьмого скликання.

На завершення роботи сесії секретар міської ради Маргарита Комарова зачитала звернення депутатів Лубенської міської ради до центральних органів влади з проханням переглянути рішення про скасування доплат для військовослужбовців, що також було підтримано за результатами голосування.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови