Вшанували пам'ять про Героїв Небесної Сотні

20 лютого, о 16 годині, у сквері Героїв Небесної Сотні в Лубнах, відбувся тематичний захід із вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні "Ми не зганьбили славу наших предків, нових героїв дали небесам!». Щоб віддати належну шану героям Євромайдану, зібралася влада громади, депутати міської ради, молодь, духовенство та представники громадськості.

Слова ведучих Валентини Швайко та Алли Самозвон нагадали присутнім про значення цієї історичної дати, про те, що подвиг Героїв Небесної Сотні слугує прикладом мужності та звитяги для теперішніх героїв російсько-української війни, які на полі бою дають відсіч підступному ворогові, захищаючи право українського народу на незалежність. Це та мрія, заради якої в листопаді 2013 року українці вийшли на Євромайдан, а їхні зусилля не були марними.

Емоційного забарвлення тематичному заходу додав ліричний вірш Оксани Максимишин-Корабель «Мамо, не плач», який продекламував Олександр Зінченко.

Хвилиною мовчання та засвіченням лампадок вшанували присутні пам’ять про Героїв Небесної Сотні, панахиду за загиблими та громадянами, які поклали життя, відстоюючи незалежність та територіальну цілісність України під час російсько-української війни, відправив благочинний Лубенського округу, настоятель Свято-Пантелеймонівської церкви, протоієрей Володимир та присутнє духовенство.

Завершальним моментом тематичного заходу стала «тиха» акція «Ангели пам’яті» із вшанування Героїв Небесної Сотні, до якої присутніх запросили вихованці гуртків «Художня вишивка», "Історичне краєзнавство"і «Паперопластика» ЛЦДЮТУМ (керівники - Валентина Притула, Любов Смаль та Ірина Педоряка). А відтак, юнаки та дівчата прикріпили до дерева білих янголів з паперу, що символізують загиблих за Україну і нашу спільну болючу пам’ять та віру в перемогу світла над темрявою».

Вшановуючи Небесну Сотню, ми згадуємо кожного з її героїв поіменно, хто віддав життя у боротьбі за волю своєї країни, чинячи опір ворогові.

Сьогодні непримиренна боротьба з ворогом все ще триває, проте ми твердо переконані, що попереду – остаточна, цілковита перемога, після якої Україна посяде гідне місце серед вільних демократичних країн.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови