Відбулася 22-га церемонія вручення літературно-мистецької премії ім. В. Малика

21 лютого у приміщенні Лубенської мистецької школи відбулася щорічна 22-га церемонія вручення літературно-мистецької премії ім. В. Малика. В урочистому заході  взяв участь Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ірина Харченко, секретар міської ради Юлія Білокінь, начальник управління культури та мистецтв Юрій Литовченко, представники творчої еліти громади, поціновувачі художнього слова.

Символічно, що така літературно-мистецька подія відбувається саме в день народження нашого українського Дюма та в Міжнародний день рідної мови, адже Володимир Малик плекав рідну мову у власних всесвітньо відомих творах, писав свої образи з українців та про українців. Вихованець театрального гуртка "Прем'єра" Дмитро Ешба (ЛЦДЮТУМ, керівник Ольга Петренко), майстерно продекламував уривок із роману "Посол Урус – Шайтана», відкривши щорічну церемонію.

Отримати літературну премію, названу ім’ям нашого славетного земляка, є досить почесно для кожного автора, як зазначив Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко, звертаючись до цьогорічних переможців.

Лауреата у номінації «Література та публіцистика» - Володимира. Шкурупія (м. Полтава), за книгу «Останній поріг» та дипломанта Сергія Саливона (м. Лубни) за книгу поезій «Українці» привітав Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко. Інші переможці - дипломанти: Тетяна Домашенко (Полтавська обл. с. Красногорівка), за книгу поезій «Я - Україна», Петро Москаленко (м. Миргород) за книгу поезій «Миргородська вежа», Ніна Фесенко (Дніпропетровська обл., м.Жовті Води) за книгу поезій «Незламна Україна» та Ольга Береза (Львівська обл., м.Новий Розділ) за книгу «Рейчел та родина Берешів», на жаль, не змогли бути присутніми на церемонії з різних причин, проте нагороди обов’язково будуть їм передані.

Переможців у номінації «Краєзнавство та народна творчість», які, на жаль, також не змогли взяти участь у цьогорічній церемонії нагородження, представляв син Володимира Кириловича, голова БФ «Слово» ім.В.Малика, Олександр Сиченко, а це: лауреат Людмила Красицька(м. Київ), за документальну драму «Світло це світить у темряві, але темрява його не поглинає…», а також дипломанти: Василь Андрійцьо (Закарпатська обл. м. Хуст), за матеріали статті «Василь Гренджа - Донський - зачинатель театральної критики, літописець Українського театру на Закарпатті 20-30-років XX століття» та Любов Рудавська-Вовк (Львівська обл., м. Самбір), за матеріали статті «Бойківщина – здалека і зблизька».

Начальник управління культури та мистецтв Юрій Литовченко привітав з літературно-мистецькою відзнакою переможця у номінації «Мистецтво та монументальна скульптура», лауреата, автора та виконавця Анатолія Куценка.

Від імені нагороджених, присутніх на урочистій церемонії, виступили Володимир Шкурупій, Анатолій Куценко та Сергій Салівон, які поділилися секретами літературної творчості та подякували за організацію чудового літературно-мистецького заходу.

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови