Із координаційної ради у справах дітей

          13 березня відбулося чергове засідання Координаційної ради у справах дітей при міськвиконкомі за участю заступників директорів з виховної роботи, соціальних педагогів, шкільних психологів навчальних закладів Лубенської територіальної громади, в якому взяла участь заступник Лубенського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ірина Харченко.

        На зібранні розглядалися питання взаємодії відділів та служб щодо раннього виявлення дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах, робота з сім’ями, де проживають такі діти. Обговорювалася робота соціальних педагогів, шкільних психологів з дітьми, які мають статус дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та з дітьми, які опинилися в складних життєвих обставинах. Розпочавши засідання, Ірина Харченко звернула увагу присутніх на важливості розгляду запропонованих питань саме зараз, під час війни, адже діти особливо гостро реагують на драматичні події навколо них. Голова Координаційної ради, начальник служби у справах дітей Тетяна Башлій звернула увагу на необхідності раннього виявлення дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах, адже вчасне втручання у несприятливі для дітей ситуації може допомогти подолати проблеми, які дітям складно самостійно вирішити.

        Директор Центру соціальних служб Віктор Цимбал розповів про роботу очолюваного ним Центру, зокрема про проведення соціальної роботи з сім’ями та поділився труднощами, які виникають у роботі, зауваживши, що досягнуті результати стають для працівників справжньою моральною винагородою. Консультант Комунальної установи центру професійного розвитку педагогічних працівників Лубенської міської ради Людмила Кравцова інформувала присутніх про роботу психологів з найбільш уразливими й незахищеними категоріями дітей, серед яких діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування. Жваво та емоційно присутні обговорили питання надання психологічної допомоги здобувачам освіти. Психолог Вікторія Соляник та соціальний працівник Олена Комарова, які є членами мобільної бригади соціально-психологічної допомоги благодійного фонду «Посмішка», поділилися проблемами з якими до них звертаються діти та їх батьки. Вони наголосили на необхідності об’єднати зусилля для подолання цих проблемних питань.

         Обговорення відбулося у довірливій та конструктивній атмосфері.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови