Продовжуємо співпрацю в рамках проєкту USAID «ГОВЕРЛА»

За підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» HOVERLA / проєкт USAID в Україні, який впроваджується компанією DAI Global LLC (DAI), спеціалістами Управління житлово-комунального господарства Лубенської громади здійснено навчальний візит для партнерських громад проєкту USAID «ГОВЕРЛА» Полтавської та Волинської областей до Львівської області. Метою поїздки було вивчення досвіду з теми «Управління відходами та міжмуніципальне співробітництво територіальних громад».

Протягом двох днів у м.Львові ми разом з колегами мали змогу ділилися досвідом та дізнатися, що, наприклад, для дуже необхідного будівництва сміттєпереробного заводу це місто отримало 25 млн євро кредиту від Європейського банку реконструкції та розвитку і 10 млн євро безповоротної фінансової допомоги від екологічних фондів.

Також фахівці Управління житлово-комунального господарства відвідали міську станцію компостування ЛКП "Зелене місто", де відбуваються процеси розкладу органічних відходів для створення корисної органічної підживки, побували на майданчику будівництва сміттєпереробного заводу, мали можливість дізнатися більше про технологію перероблення відходів.

Крім того, цінними для нас були практика та досвід впровадження системи управління відходами на рівні Львівської територіальної громади від спікерів: Петра Кінаша, директора департаменту управління ТПВ, Романа Яциковича, керівника відділу комунікацій, Олега Ядчишина, начальника дільниці ДП «Бондарівка», Ірини Миронової, керівника ГО «Zero Waste Lviv», де вже кілька років у Львові діє ця ініціатива (основне покликання якої – розповісти, як влаштувати власний побут екологічно та зменшити кількість побутових відходів), а також Миколою Коцаном, менеджером з сортування «Терра Рециклінг Компані».

Цікавим досвідом для нас було відвідати спільноту «Емаус-Оселя», яка є однією з перших організацій в Україні, ознайомитися з рівнем міжмуніципального співробітництва територіальних громад у проєкті Агротуристичний кластер «ГорбоГори» с. Липники, поспілкуватися зі старостою громади та перейняти досвід у поводженні з відходами.

Якщо бажаєте ознайомитися з цікавими практиками та необхідним досвідом у цьому напрямку, фахівці Управляння житлово-комунального господарства додають презентації підприємств та організацій для ознайомлення.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови