Інформаційно-бібліографічна компетентність бібліотекаря: навчаємося разом

Професійне навчання бібліотекарів – це сходинка на шляху до фахового зростання. Вимоги до працівників бібліотечної сфери постійно поглиблювати свої знання та розвивати професійні уміння, зумовлено змінами в інформаційних процесах, що відбуваються у суспільстві, мотивами звернень людей до бібліотечного сервісу та появою нового користувача – віддаленого.

7 квітня на базі Публічної бібліотеки ім. В.Малика відбувся семінар-практикум «Бібліографічна робота бібліотеки», метою якого було підвищення інформаційно-бібліографічної компетентності бібліотечних працівників Лубенської громади.

Фасилітатором заходу була провідний бібліограф Публічної бібліотеки ім. В. Малика Наталія Замараєва, яка познайомила присутніх з основними складовими бібліографічної роботи та сучасними можливостями ресурсної бази книгозбірень. Організація професійного навчання складалася з декількох модулів, орієнтованих на основні процеси інформаційно-бібліографічної роботи та містила теоретичні й практичні компоненти.

Традиційним, важливим і, разом з тим, найскладнішим напрямком бібліографічного обслуговування. Наталія Замараєва зосередила увагу колег не лише на традиційному виконанню бібліографічних довідок, а орієнтувала присутніх на обслуговування віддаленого користувача. А це надання у відповідь на його запит готової інформації, як у вигляді списків та фактографічних даних, так і посилань на наявні ресурси Інтернету. Присутнім було презентовано «Схему-зразок спрощеного бібліографічного опису електронного ресурсу віддаленого доступу».

По завершенні теоретичної частини присутні, поділившись на групи та розпочали практичне завдання «Виконання довідок користувачам та їх облік» й презентували результати своєї роботи.

Програма семінару-практикуму була насиченою та конструктивною. З інформацією щодо поточних питань організації трудового процесу у весняний період виступила директор Валентина Сьомак.

Провідний методист Наталія Мусієнко надала консультацію з питання внесення змін у первинні облікові документи у зв’язку із запровадженням нової форми статистичної звітності публічних бібліотек.

Тож завідувачі бібліотек-філій працювали відповідально та плідно, отримані знання застосують у процесі роботи.

.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови