«Чистий промінь Лесиного слова»

«Чистий промінь Лесиного слова» - під такою назвою в Лубенській міській бібліотеці для дітей оформлена книжкова виставка та проведена літературна година з нагоди 150-річчя від дня народження Лесі Українки.

 Життя і творчість славної української поетеси  та драматурга стало втіленням безмежної любові до Батьківщини й українського народу. Мужня українка була і залишається прикладом служіння рідному народові для багатьох поколінь наших співвітчизників.

Перший вірш був написаний Лесею в 9 років («Надія»). Коли їй було 13, вперше її поезії друкують у журналі під псевдонімом – Українка, що відомий нині у всьому світі. Літературні твори Лесі Українки складають 12 томів. Це вірші, поеми, драми. Багато творів перекладено на різні мови світу, а її драми, особливо «Лісову пісню» ставлять у театрах багатьох країн.

Для найменших читачів Леся Українка написала багато віршів і казок. Ці казки не завжди веселі, їх сюжети взяті з життя і вчать дітей долати різні труднощі життєвого шляху. Не одне покоління дітей виховується на казковому сюжеті про нерозумного горобчика, якого ніхто не хотів навчити розуму, поки біда його не навчила («Біда навчить»); про Оха -Чудотворця з підземного царства, багатющі володіння якого не відпускають від себе тих, хто в них потрапляє, залишаючи на все життя в золотій клітці.

Про ці та інші цікаві факти із біографії Лесі Українки розповіла запрошеним на захід учням 4-А класу ЗОШ №1провідний бібліотекар Тамара Степаненко. Справжньою родзинкою заходу було звучання поетичних рядків відомої поетеси, які майстерно прочитали четвертокласники: Віка Бобкова, Кіра Барташ, Аня Сергієнко, Поліна Купрій, Катя Кучеренко.

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови