Чергова зустріч у рамках проєкту "Діємо для здоров’я"

19 квітня у м. Лубни у приміщенні виконавчого комітету міської ради відбулася зустріч з представниками проєкту міжнародної технічної допомоги «Скорочення поширеності факторів ризику неінфекційних захворювань (НІЗ) в Україні» («Діємо для здоровʼя»), на якій було обговорено результати співпраці та подальші плани роботи.

У зустрічі взяли участь Марина Брага – координатор з питань комунікацій зі зміни поведінки україно-швейцарського проєкту «Діємо для здоров’я» та Ніна Дурдикулиєва – виконувач обов’язків директора КП «ПОЦГЗ ПОР», регіональний координатор проєкту «Діємо для здоров’я». Представниками Лубенської територіальної громади були Ірина Харченко -  заступник Лубенського міського голови, Тетяна Гордієнко - голова Лубенського районного осередку Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організацій інвалідів України», від  КП «Комунальне некомерційне підприємство Лубенський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» були присутні Олена Пучка і Оксана Крамаренко, від закладів освіти - представники опорного закладу «Засульський ліцей Лубенської міської ради Лубенського району Полтавської області» і Лубенської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 6, а також були присутні працівники бібліотек міста та виконавчого комітету Лубенської міської ради.

Проєкт «Діємо для здоров’я»  має на меті запобігти передчасній смертності, а також підвищити тривалість життя людей шляхом запровадження інтегрованого підходу до профілактики, лікування та контролю неінфекційних захворювань (НІЗ).

Про наступні напрямки впровадження проєкту йшлося під час зустрічі представників Лубенської територіальної громади з представниками проєкту «Діємо для здоров’я». В ході роботи було обговорено активності та заходи, які відбулися протягом 2021-2022 років у рамках діяльності проєкту, актуальний стан справ із профілактики неінфекційних захворювань у громаді та опрацьовано можливі кроки для його вдосконалення.

Маємо надію, що завдяки Проєкту та нашим спільним зусиллям освітні та медичні заклади громади стануть прикладом для наслідування  з  розвитку сфери громадського здоровʼя у частині попередження неінфекційних хвороб.

Співпрацю Лубенської територіальної громади з проєктом «Діємо для здоров’я» буде продовжено й надалі, адже Проєкт «Діємо для здоров’я» є успішним, дієвим та корисним.

#Діємодляздоров

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови