У Михнівцях відкрито меморіальну дошку герою-захиснику Євгенію Марченку

21 квітня на фасаді Михнівської ЗШ відкрито меморіальну дошку герою-захиснику Євгенію Марченку. Участь в урочистому заході взяла заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ірина Харченко, начальник управління освіти Мирослав Костенко, головний спеціаліст відділу мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Наталія Крамаренко, вчителі та учні сільської школи, де колись навчався Євгеній Марченко, його рідні, односельці.

Досить прохолодна весняна погода та дрібний дощ були співзвучні з урочистим та водночас жалобним заходом, але це ніяк не перешкоджало проведенню запланованої події.

Державний Гімн України, який усі присутні заспівали разом, без музичного супроводу, розпочав церемонію, а далі звучало багато емоційних, зворушливих промов, сповнених найсвітліших спогадів про звичайного сільського хлопця, який зростав, як усі тутешні діти, ходив до Михнівської школи, мріяв, будував плани, але коли держава потребувала захисту, одразу відгукнувся на її заклик, а потім став героєм, віддавши власне життя за мир у нашій країні. Саме про це згадували у своїх виступах сільський староста Михнівського старостинського округу Віктор Марченко, директорка Михнівської ЗШ Наталія Чемара, перша вчителька Євгенія Марченка Валентина Кулик та однокласниця героя Ірина Вечірко.

Зокрема заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ірина Харченко, низько вклонившись рідним загиблого, сказала: «Яка велика гордість за наших земляків, нашу патріотичну молодь, яка не стоїть осторонь того, що відбувається в країні. Тож ми завжди пам’ятатимемо наших хлопців, які віддали свої молоді життя за Україну!»

Виступив перед присутніми голова Лубенської районної військової адміністрації Сергій Сіряченко, а також начальник групи з морально-психологічного забезпечення Лубенського районного центру комплектування та соціальної підтримки, Сергій Даценко.

Право відкрити меморіальну дошку на честь нашого земляка надали його рідним – мамі Тетяні Анатоліївні та сестрі Ліні. Освячення дошки здійснив благочинний Лубенського округу, протоієрей Володимир Ігнатович, після чого усі присутні поклали живі квіти та схилили голови в жалобі перед пам’ятним місцем. Відтепер на фасаді Михнівської школи є вже дві меморіальні стели – двом Марченкам-героям - Русланові та Євгенію. Неодноразово тут звучало :«Слава Україні!», а учні сільської школи голосно й урочисто відповідали: «Героям слава!»

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови