Отримуємо нові знання завдяки проєкту USAID «ГОВЕРЛА»

У рамках співпраці Лубенської міської ради з Проєктом USAID «ГОВЕРЛА» наша громада не лише отримує значну кількість допомоги у вигляді матеріалів, обладнання та устаткування, а й має можливість отримати нові знання та фахові консультації від фахівців проєкту, а також поділитися власним досвідом у сфері місцевого самоврядування, який може бути корисним для інших громад.

Так 20 квітня Проєктом USAID «ГОВЕРЛА» було організовано онлайн-тренінг «Органи самоорганізації населення – кращі практики» для органів місцевого самоврядування Полтавщини.

Відкрила захід Ганна Бабкова  - керівниця Полтавського офісу Проєкту USAID «ГОВЕРЛА», яка подякувала присутнім за співпрацю та ознайомила з планом тренінгу. Про досвід створення та діяльності органів самоорганізації населення  та можливості залучення грантових коштів розповів голова ГО «Проти корупції» Юрій Путря.

До обговорення особливостей створення та діяльності органів самоорганізації населення були запрошені і представники органів місцевого самоврядування, однією з яких була спеціалістка сектору по роботі з органами самоорганізації населення виконавчого комітету Лубенської міської ради Валентина Безверха. У своїй доповіді Валентина Григорівна поділилася інформацією про передумови та особливості створення і функціонування органів самоорганізації населення у м. Лубни, охарактеризувала структуру ОСН, їх основні завдання та здобутки. Детально зупинилася на особливостях роботи органів самоорганізації населення та мешканців мікрорайонів міста з початком повномасштабного вторгнення російської федерації до України. Виступ пані Валентини був надзвичайно змістовним і емоційним, так як у такі важкі часи жителі громади, працівники органів влади та громадськість показали здатність до згуртованості і докладали і продовжують докладати максимальних зусиль для підтримки підрозділів ЗСУ, внутрішньо переміщених осіб, сімей військовослужбовців та інших незахищених категорій населення. На завершення Валентина Григорівна озвучила переваги та можливості покращення діяльності ОСН у м. Лубни.

Крім обговорення особливостей діяльності ОСН, пані Ганна Бабкова ознайомила учасників тренінгу з основним положеннями законопроєкту №6319 «Про внесення змін до Закону України «Про органи самоорганізації населення» щодо удосконалення порядку організації, діяльності та припинення органу самоорганізації населення».

Ми щиро вдячні команді Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» за організацію цього заходу та за можливість поділитися досвідом і ознайомитися зі змінами у законодавстві, що стосуються такої важливої сфери, як діяльність органів самоорганізації населення.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови