Кипить робота на селі

Соціальна робота  – це вияв милосердя, творення добра та турбота про ближнього не тільки через службові обов’язки, а й за велінням совісті та покликанням душі. Треба бути співчутливим, товариським, розумним, допитливим, постійно займатися самовдосконаленням і не боятися труднощів, добре володіти собою, мати грунтовні знання і бути хорошою особистістю, щоб вирішувати долі інших людей та допомагати їм. Саме тому соціальна робота — не лише професія, це покликання душі, найвищою нагородою за яке є людська шана та вдячність.  

Основним завданням відділення соціальної допомоги вдома Територіального центру є надання соціальних послуг громадянам, які не здатні до самообслуговування у зв'язку з частковою втратою рухової активності (мають 3, 4 і 5 групу рухової активності) і потребують сторонньої допомоги, соціального обслуговування (надання соціальних послуг) в домашніх умовах згідно з медичним висновком та на підставі даних карти визначення індивідуальних потреб.

У відділенні соціальної допомоги вдома № 2 працює 60 соціальних робітників, які обслуговують 480 підопічних у сільській місцевості Лубенської територіальної громади. Кожен соціальний робітник має на обслуговуванні 8-9 підопічних, яких відвідує 2-3 або 5 разів на тиждень в залежності від групи рухової активності.

Соціальна робота на селі відрізняється тим, що вона пов'язана з необхідністю відвідувати стареньких вдома, адже сільські жителі, що зайняті в сільськогосподарському виробництві, навряд чи знайдуть час для того, щоб приїхати до територіального центру. Прийом підопічних організовуємо у них вдома

З метою забезпечення доступності соціальних послуг, охоплення більшої чисельності пенсіонерів, задоволення їх потреб, а також потреб тих осіб, які проживають у віддалених населених пунктах здійснюються виїзди мультидисциплінарної команди за їх місцем проживання. Працівниками Територіального центру надаються перукарські послуги, послуги швачки, рубка дров; обкошування присадибних ділянок, наточування ножів, сап, лопат, ремонту взуття та надання консультацій фахівцями із соціальної роботи. А також проводяться регулярні перевірки роботи соціальних робітників, де часто чуємо тільки слова вдячності за  надану допомогу. А ще соціальні робітники вміють жартувати і про свою діяльність складають вірші

Бо на селі вже кожен звик,

Що теплий хліб несе у хату соціальний робітник.

Підмете оселю хутко, посуд перемиє,

Виконає всі бажання, про які наш підопічний мріє.

Принесе продуктів завжди із сусіднього села,

Бо нажаль є такі села де магазину вже нема.

Занесе води у хату, дрова поскладає,

На городі все що треба теж допомагає.

Передасть показники в комунальні служби,

Бо із вайбером бабусі вже не водять дружби.

Доставляє ліки вчасно, коли потребують,

А ще своїм підопічним  їсти приготують.

Платежі заплатить вчасно, прополе квітник.

У пошані на селі соціальний робітник.

Завідувач відділення

 соціальної допомоги вдома № 2          Світлана Чемерська

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови