" Я ТУТ ЖИВУ": персональна виставка Ірини Казакової

12 травня у галереї образотворчого мистецтва відкрилася персональна виставка лубенки, членкині НСАУ, лауреатки премії імені Василя Симоненка, авторки багатьох архітектурних проєктів, зокрема і культових споруд, Ірини Казакової.

Після закінчення полтавського інженерно-будівельного інституту ім. Ю.Кондратюка та отримання диплома архітектора-містобудівника, вона повністю віддалась професії та залишається у ній, не зраджуючи улюбленій справі та своєму девізу: "Бути чесною перед собою, перед дітьми, перед справою, яку ти робиш."

У своєму творчому доробку Ірина Едуардівна має численні проєкти культових храмів на Лубенщині. Брала участь у республіканських та обласних виставках, лауреат літературно-мистецької премії ім. В.Симоненка у номінації «Мистецтво і монументальна скульптура», нагороджена грамотами Миколаївської та Лубенської міських рад , грамотою Кременчуцької єпархії тощо.

Загалом у Лубнах є багато красивих і старовинних будівель, серед них врятований та відновлений Іриною Едуардівною шедевр українського модерну - Лубенська земська лікарня (Лубенська дитяча поліклініка). Цю будівлю було реставровано відповідно до первісного задуму її автора.

У своєму творчому доробку Ірина Казакова має численні проєкти культових храмів на Лубенщині. Також за проєктом пані Ірини зведено пам'ятний знак на честь воїнів - інтернаціоналістів, пам'ятний знак у селі Калайдинці, меморіальну дошку археологам, історикам, краєзнавцям на фасаді кінотеатру "Київська Русь".

Однією з чудових робіт лубенської архітекторки є монументальна композиція, що знаходиться я при вході до Центрального парку культури та відпочинку - "УКРАЇНА НЕЗАЛЕЖНА", що стала справжньою окрасою міста.

Тож розділити радісну мить, висловити свою прихильність та захоплення до галереї завітало багато знаних гостей, колег творчого цеху та друзів Ірини Казакової. Привітали з приємною подією мисткиню: заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ірина Харченко, начальник управління культури та мистецтв Юрій Литовченко, член НСПУ Раїса Плотникова, колишня однокурсниця, нині викладач Гадяцького коледжу культури і мистецтв ім.І.Котляревського, Оксана Кісіль та учні Лубенського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ст. №4.

Цікавим для присутніх було живе спілкування з Іриною Едуардівною, адже вона не лише авторка багатьох архітектурних проєктів, а й самобутніх акварелей, які також вирізняються собливим стилем.

Доповнили атмосферний мистецький захід яскраві виступи Анатолія Куценка та Наталії Медведовської.

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови