Працюємо у рамках Європейської ініціативи

10-11 травня у Львові Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко став учасником конференції високого рівня «Угода мерів в Україні: Плануємо стале відновлення разом», яка організована в рамках проекту «Угода мерів – Схід», що фінансується Європейським Союзом. Захід відбудеться у Львові (Україна) 2023 року. Нагадаємо, що Лубни ще з 2014 року є підписантами Угоди мерів і плідно співпрацюють у рамках цієї Європейської ініціативи.

Конференція була покликана підвести проміжні підсумки в реалізації Угоди в Україні, обговорити основні проблеми та бар’єри, з якими стикаються міста-підписанти під час масштабної війни, поділитися історіями успіху, а також окреслити майбутнє Угоди Мерів та перспективи підтримки ЄС для українських громад у контексті післявоєнного відновлення, Зеленої угоди та інших європейських ініціатив.

У заході взяли участь понад 175 представників інституцій ЄС, національних органів влади та ОМС, асоціацій органів місцевого самоврядування та інших зацікавлених сторін з України та інших країн.

У рамках заходу відбулося засідання Муніципальної координаційної платформи з розвитку, що покликана сприяти діалогу громад та органів влади у питаннях клімату та енергії. Також відбулися візити на об’єкти, де були впроваджені проекти щодо клімату та енергії. Подивилися учасники заходу зокрема й на роботи на сумнозвісному Грибовицькому сміттєзвалищі.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови