З професійним святом!

18 травня - Міжнародний день музеїв. З цієї нагоди щиро вітаємо з професійним святом наукових співробітників, працівників Лубенського краєзнавчого музею ім. Г.Стеллецького, Вовчицького краєзнавчого музею ім . І.І. Саєнка, філії Калайдинцівського краєзнавчого музею, а також організаторів та засновників сільських та шкільних музеїв, що знаходяться на території нашої громади!

Це свято невтомних збирачів та хранителів загальнолюдської культури й національних цінностей було затверджене в 1977 році за рішенням Генеральної конференції Міжнародної ради музеїв. А сьогодні завдяки cправжнім ентузіастам та їхній любові до обраної справи Лубенський краєзнавчий музей, пришкільні музеї стали сучасними культурно-мистецькими центрами, де примножується спадщина, поєднується минуле, сьогодення й майбутнє, виховується почуття прекрасного, повага до народних традицій і любов до національного мистецтва.

У музеях громади сьогодні проводяться креативні просвітницькі й освітні заходи, зустрічі з відомими мистецтвознавцями, краєзнавцями, різноманітні тематичні й художні виставки, музичні й поетичні свята, майстер-класи, зустрічі з цікавими особистостями тощо.

Тож шановні працівники музеїв Лубенщини! Прийміть слова щирої вдячності за вагомий внесок у справу розвитку музейної справи, збереження надбань національної культури, історичної спадщини українського народу та музейних фондів Лубенщини, пропаганди пам'яток історії, культури і природи рідно краю. Бажаємо вам творчої енергії, вдалих пошуків, цікавих знахідок, добробуту й мирної праці, здоров'я і щастя, непохитної віри у світле майбутнє України.

З Міжнародним Днем музеїв!

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови